Λιλλήκας: Οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιος θα εκλεγεί


Διαβάστε επίσης, “Αναζητείται λύση για την Κύπρο για να σωθεί το κύρος της Ευρωζώνης” και “Σε «ρινγκ» μετέτρεψε το αεροδρόμιο Λάρνακας πρέσβειρα”.


Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Εκπροσώπου του επιτελείου του ανθυποψηφίου του, Σταύρου Μαλά, ότι επειδή δεν θα εκλεγεί ο ίδιος λέει ό,τι θέλει, ο κ. Λιλλήκας απάντησε λέγοντας ότι “το ποιος θα εκλεγεί θα το αποφασίσουν οι πολίτες και όχι το επιτελείο του κ. Μαλά ή του κ. Αναστασιάδη” και τους κάλεσε “να μην αγχώνονται, να έχουν εμπιστοσύνη στους πολίτες”.

“Πλησίασε η μέρα των εκλογών, εγώ έχω εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών και για αυτό τους καλώ να κάνουν λίγη υπομονή”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το θέμα αξιοπιστίας που εγείρει το επιτελείου Μαλά, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι κάποιοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην εκτίθενται. “Ας ξαναδιαβάσουν τις δικές τους τοποθετήσεις, τι έλεγαν για το σχέδιο Ανάν και τι λένε σήμερα, ας ξαναδιαβάσουν τι έλεγαν για το μνημόνιο πριν από δύο μήνες, τι λένε σήμερα για το μνημόνιο”, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσεις τις κατηγορίες που εξαπολύουν τα επιτελεία και των δύο ανθυποψηφίων του για τις θέσεις του στο Κυπριακό, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ανέμενε από το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη και από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, αλλά και από το επιτελείο Μαλά “να έχουν διδαχτεί κάτι από την προκλητική στάση της Τουρκίας, την οποία και οι δύο μας καλούσαν πριν από οκτώ χρόνια να εμπιστευτούμε και να αποδεχθούμε το διχοτομικό σχέδιο Ανάν”.

“Δυστυχώς και οι δύο αποδεικνύονται ανεπίδεκτοι μαθήσεως και παρά τις σημερινές προκλήσεις της Τουρκίας, παρά τη διατήρηση επεκτατικών βλέψεων της Τουρκίας κατά της Κύπρου και οι δύο επιμένουν σε μια λύση ρατσιστική, σε μία λύση που θα φέρει στην Κύπρο του 21ου αιώνα το σύστημα του άπαρχαϊντ, που καταργήθηκε πριν από πολλές δεκαετίες στη Νότιο Αφρική και μάλιστα δηλώνουν περήφανοι γιατί το όραμα τους είναι μία λύση άπαρχαϊντ”, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Λιλλήκας ανανέωσε την πρόσκλησή του προς τους ανθυποψηφίους τους όπως διαθέσουν για στήριξη άπορων οικογενειών και συνανθρώπων τους τα χρήματα που θα δαπανούσαν σε διαφημιστικά σποτάκια στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας. “Τους καλώ για ακόμη μια φορά”, ανέφερε, “να δείξουμε έμπρακτα το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης εμείς ως υποψήφιοι και αντί να διαθέσουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διαφημιστικά σποτάκια τους, να διαθέσουμε αυτές τις χιλιάδες ευρώ για τις άπορες οικογένειες, για τους συνανθρώπους μας οι οποίοι δεν μπορούν να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια τις γιορτές και οι οποίοι βρίσκονται στην ανεργία ή αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους”.

Τέλος, ενόψει της λήξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ο κ. Λιλλήκας συνεχάρη την Κυβέρνηση και όλους τους αξιωματούχους που είχαν την ευθύνη για την Προεδρία, καθώς επίσης τα μέλη της δημόσιας υπηρεσίας που εργάστηκαν με τους συμβασιούχους για το πάρα πολύ καλό έργο που έχουν παράγει.

Πηγή ΚΥΠΕ