Λιλλήκας: “Ο στόχος μας υλοποιείται”

 


Διαβάστε επίσης την δήλωση Β.Σιαρλή:Το καλύτερο Μνημόνιο με ανάκαμψη το 2016. Διαβάστε ακόμα για την καταιγίδα φόρων & περικοπές μας ρημάζουν.


«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί ο στόχος που θέσαμε εξαρχής να ενώσουμε τους πολίτες και την κοινωνία, καθημερινά υλοποιείται» δήλωσε στην ομιλία του ο Γιώργος Λιλλήκας και πρόσθεσε ότι στο δικό του αγώνα έχουν θέση όλοι. Αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και ανέντακτοι.

Δυστυχώς, είπε, οι εκλογές αυτές λαμβάνουν χώρα σε τρομερά αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην οικονομία  είναι χειρότεροι από αυτούς του 74΄, γιατί ακόμη και τότε μετά την εισβολή, μπορούσαμε να χαράξουμε όπως θέλαμε την οικονομική μας ανάπτυξη, δυνατότητα που μας στερεί το Μνημόνιο.

Συνεχίζοντας ο κύριος Λιλλήκας δήλωσε ότι είναι σημαντικό να δούμε το ολοκληρωμένο Μνημόνιο για να εξετάσουμε κατά πόσο εκχωρούνται τα έσοδα του Φυσικού μας Αερίου αλλά και για να εξετάσουμε κατά πόσο το χρέος μας είναι βιώσιμο και δεν θα μας οδηγήσει σε 2ο Μνημόνιο.  Συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε άμεσα διαθρωτικές αλλαγές και συμμάζεμα του δημόσιου τομέα, αλλά στο Μνημόνιο περιλαμβάνονται περικοπές που πλήττουν τις ήδη ταλαιπωρημένες κοινωνικές ομάδες.

Όταν το καλοκαίρι καταθέσαμε την πρόταση μας για γρήγορη έξοδο από την οικονομική κρίση με την αξιοποίηση του Φυσικού μας Αερίου με την έκδοση Κρατικών Ομολόγων, τα επιτελεία των ανθυποψηφίων μας, αντί να την εξετάσουν, βάλθηκαν να την υποσκάβουν. Αλλά την απάντηση για το κατά πόσον είναι εφικτή την έλαβαν από αναγνωρισμένους και έγκριτους οικονομολόγους αλλά και από την Wall Street Journal 

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι όσο και να προσπαθεί ο Αλεξάντερ Ντάουνερ να καταγράψει συγκλήσεις ο ίδιος είπε δεν πρόκειται να δεσμευτεί από αυτές. Θα αποσύρουμε τόνισε όλες τις διαχρονικές υποχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και θα διαπραγματευτούμε σε ένα νέο πλαίσιο που θα θέτει το κυπριακό στην πραγματική του θέση, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Στον χαιρετισμό του ο Νίκος Κουτσού ανέφερε ότι ο «ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα » αλλά  υπηρετούμε τις αρχές και τις αξίες μας. Και ο Γιώργος Λιλλήκας είναι ο μοναδικός υποψήφιος που στηρίζει τις αρχές μας. 

Ο γενικός γραμματέας του ΕΥΡΩΚΟ Στέλιος Αμερικάνος στο δικό του χαιρετισμό δήλωσε ότι η επιλογή έγινε με γνώμονα όχι τον εκλεκτό των κομματικών ηγεσιών, όχι τον εκλεκτό του Ντάουνερ και της Τρόικα, αλλά αυτόν που διεκδικεί τα δικαιώματα του λαού μας. «Ο κύβος ερίφθει και ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι ο Γιώργος Λιλλήκας» , τόνισε ο κύριος Αμερικάνος. 

«Σήμερα σε προσφωνώ κύριε Λιλλήκα, από τον Φεβρουάριο θα σε προσφωνώ κύριε Πρόεδρε», είπε από την πλευρά της, το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ  Ελένη Βραχίμη .