Λιβύη: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση σε κτήριο


Διαβάστε επίσης, “Τραγικό δυστύχημα με εννιά νεκρούς στις ΗΠΑ (pics)” και “Μακελειό στην Νιγηρία”.


Επιτιθέμενοι εκτόξευσαν αυτοσχέδια βόμβα σε ένα κτήριο διοίκησης που ανήκει στην αιγυπτιακή Κοπτική Εκκλησία στη Νταφνίγια, κοντά στην πόλη Μισράτα (δυτική Λιβύη), δήλωσε ο Ιμπραχίμ Ρατζάμπ εκ μέρους του στρατιωτικού συμβουλίου της Μισράτα.

Ο αιγύπτιος πρόξενος στην πόλη, ο Τάρεκ Νταχρούτζ, είπε πως επισκέφθηκε την εκκλησία και το κτήριο όπου σκοτώθηκαν οι δύο εργαζόμενοι στην εκκλησία.

Η Λιβύη έχει μικρές κοινότητες Αιγυπτίων, Ελλήνων και Ιταλών που συγκροτούν το μεγαλύτερο μέρος της χριστιανικής μειονότητας στην κυρίως μουσουλμανική χώρα.

Οι νέοι ηγέτες της Λιβύης αγωνίζονται να επιβάλουν την εξουσία τους σε μυριάδες ένοπλες ομάδες, οι οποίες βοήθησαν να εκδιωχθεί ο δικτάτορας Μουάμαρ Καντάφι πέρυσι, αλλά δεν έχουν ακόμη καταθέσει τα όπλα.

Επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε ξένες διπλωματικές αποστολές και κέντρα βοήθειας στην Βεγγάζη (ανατολική Λιβύη) έχουν καταστήσει πολύ επικίνδυνο για κάποιον που δεν είναι ντόπιος να εργάζεται και να ζει εκεί.

Η χειρότερη επίθεση σε ξένο στόχο έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Κρίστοφερ Στίβενς και τρία μέλη του προσωπικού της πρεσβείας σκοτώθηκαν στη διάρκεια μιας επίθεσης στο προξενείο στη Βεγγάζη.

Πηγή ΚΥΠΕ