Μαλάς: Αναστασιάδης-Λιλλήκας δεν είναι η λύση


Διαβάστε επίσης “Οι Γάλλοι έστειλαν την λίστα “Λαγκαρντ” . Διαβάστε ακόμα για τις πολιτικές του κινήσεις ο Μόντι.


Πολιτικοί οι οποίοι δεν έχουν το θάρρος να σταθούν ενώπιον του κυπριακού λαού και να προτάξουν αυτά τα οποία πίστευαν χθες και να ζητήσουν από τους πολίτες να τους στηρίξουν στην βάση αυτών που διαχρονικά στήριζαν, δεν μπορούν να αποτελούν απάντηση για το αύριο, ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Μιλώντας χθες βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση στην Μπουάτ ΗΧΩ, στη Λεμεσό, ο κ. Μαλας ανέφερε ότι «οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι όσον αφορά το μέλλον της χωράς μας, η διαχείριση των πολλών και σύνθετων προβλημάτων πρώτα από όλα προϋποθέτουν ένα αξιόπιστο πολιτικό λόγο από τη μια αλλά και ένα τεκμηριωμένο λόγο από την άλλη και οι πολιτικοί του χθες, ειδικά αυτοί οι οποίοι δεν έχουν το θάρρος να σταθούν ενώπιον του κυπριακού λαού να προτάξουν αυτό το οποίο πίστευαν χθες και να ζητήσουν από το λαό να τους στηρίξει στη βάση αυτών των οποίων διαχρονικά στήριζαν δεν μπορούν να αποτελούν την απάντηση για το αύριο».

Τις τελευταίες τρεις μέρες, ανέφερε ο κ. Μαλας, «έχουμε δει τις θέσεις και των τριών υποψηφίων στις τηλεοπτικές παρεμβάσεις. Νομίζω αυτό το οποίο έχουμε δει είναι ρεσιτάλ μεταλλάξεων από τη μια και απολογιών από την άλλη. Ο κ. Αναστασιάδης συγκεκριμένα απέδειξε πλέον εμπράκτως ότι αυτά τα οποία του καταλογίζοντο ότι δηλαδή εκβίαζε την Κυπριακή Δημοκρατία και τον πρόεδρο για να υπογράψει ένα μνημόνιο το οποίο ήταν απαράδεκτο, είναι γεγονός απέδειξε την αδυναμία του να λειτουργήσει κάτω από πίεση».

Είναι γνωστός, πρόσθεσε, γι’ αυτές τις απόψεις του και το 2004 μετά την απόρριψη του σχεδίου Αναν δεν αποδέχθηκε το αποτέλεσμα και κατήγγειλε την κυπριακή δημοκρατία ότι υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας στη χώρα μας. Ήταν ένα ρεσιτάλ απολογίας η παρουσία του στο ΡΙΚ και θεωρώ ότι αυτό αποδεικνύει περίτρανα αυτό που λέμε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συλλογικός πρέπει να είναι αλλά πολύ περισσότερο και ψύχραιμος».

Αναφερόμενος στον Γιώργο Λιλληκα ο κ. Μαλάς είπε ότι προσπάθησε να διαστρεβλώσει τα όσα κατέγραφε στο ίδιο του το βιβλίο, «το έχουμε πει πάρα πολλές φορές οι θέσεις του στο κυπριακό είναι θέσεις που αλλάζουν ανάλογα με τι πολιτικές εξελίξεις και αυτό το απέδειξε τα τελευταία χρόνια. Ήταν θιασώτης της ομοσπονδίας μετά συνέγραψε και ένα βιβλίο στο οποίο εκφράζει την άποψη ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά στη βάση της επίλυσης μια χαλαρής ομοσπονδίας τώρα απορρίπτει και την ομοσπονδία και τη διζωνική ομοσπονδία χαρακτηρίζοντας την ως ρατσιστική.

«Στο θέμα του μνημονίου ξεκίνησε μνημονιακός έγινε αντιμνημονιακός μετά μνημονιακός και πάλι αντιμνημονιακός. Τους τελευταίους τρεις μήνες ο κ. Λιλληκας άλλαξε πάρα πολλές θέσεις» κατέληξε.