Μαλάς: Επέδωσε 10 χιλ. ευρώ για το “πρόγευμα του μαθητή”


Διαβάστε επίσης, “Αναστασιάδης: Τρόφιμα και λεφτά για ενίσχυση απόρων” και “Λιλλήκας: Ανησυχίες για το δανεισμό από ημικρατικούς”.


Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι “η επιταγή θα κατατεθεί στο λογαριασμό που διαχειριζόμαστε για το «πρόγευμα του μαθητή», μέσα από μια διαδικασία που έχουμε εξαγγείλει και έχουμε πει ότι θα γίνει με την απαραίτητη υπό τις περιστάσεις υπευθυνότητα και διακριτική διαχείριση και την έχουμε συμφωνήσει με όλους μας τους συνεργάτες, στην προσπάθεια αυτή”.

Θέλω να ευχαριστήσω, συνέχισε ο κ. Δημοσθένους, γιατί τέτοιες προσπάθειες πραγματικά τιμούν όλους μας και κυρίως αυτούς που κάνουν την προσφορά, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη και πρέπει να πω ότι η κάθε κατάθεση της έμπρακτης αγάπης στο ταμείο που διαχειριζόμαστε θα πιάσει τόπο κι εμείς με υπευθυνότητα και διακριτικότητα θα τα χειριστούμε όπως αξίζει στην περίπτωση αυτή.

Ερωτηθείς αν υπάρχει μεγάλος αριθμός άπορων μαθητών, ο κ. Δημοσθένους, ανέφερε ότι “έχει γίνει η καταγραφή από τις σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τις επιτροπές μαθητικής πρόνοιας σε κάθε σχολική μονάδα με τους Συνδέσμους Γονέων με πολλή διακριτικότητα γιατί είναι θέματα λεπτά κι όσον αφορά την αντιμετώπιση των ίδιων των μαθητών και των οικογενειών τους”.

Μιλούμε, σημείωσε, για κάποιους αριθμούς που ήδη τους έχουμε αναφέρει και ανακοινώσει και στη συνάντηση που είχαμε με την Επιτροπή Παιδείας, που κυμαίνεται στο 8% του μαθητικού πληθυσμού.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι “έχουμε επιδώσει μια επιταγή στον φίλο κ. Υπουργό 10 χιλιάδων ευρώ από τον προϋπολογισμό του προεκλογικού προγράμματος”.

Σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, ανέφερε, θα πρέπει όλοι να σταθούμε αλληλέγγυοι προς τους συνανθρώπους μας ειδικά τα μικρά παιδάκια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης γι αυτό θεωρήσαμε καθήκον μας σε αυτές τις μέρες να στηρίξουμε την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας – των συντεταγμένων κρατικών δομών – έτσι ώστε να δώσουμε το μήνυμα ότι και η πολιτεία και η πολιτική ηγεσία στέκονται αλληλέγγυοι προς αυτή την προσπάθεια.

“Η Κύπρος μας σιγά-σιγά θα εξέλθει από την οικονομική κρίση. Πρέπει όλοι να αντιμετωπίζουμε τα θέματα με αισιοδοξία. Στέλλω αυτό το μήνυμα της αισιοδοξίας προς όλους τους συμπολίτες μας. Ναι μεν τα προβλήματα είναι πολλά, από την άλλη όμως, η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα με ευέλικτη οικονομία και μπορούμε να τα ξεπεράσουμε αν κάνουμε τη σωστή διάγνωση και αφού προτείνουμε τις σωστές λύσεις”, πρόσθεσε.

Στη δική μας διακυβέρνηση, είπε, θα διαχειριστούμε την οικονομία με τον πιο προοδευτικό τρόπο και σίγουρα δεν θα έχουμε δεύτερο μνημόνιο.

Με τον κ. Μαλά, είπε ο Υπουργός Παιδείας, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κι άλλα θέματα και εξελίξεις που αφορούν στα θέματα της παιδείας του τόπου αλλά και θέματα που έχουν ανακύψει πρόσφατα με το θέμα τους εκπαιδευτικούς και του προβλήματος, με την αναφορά στο μνημόνιο, η οποία δημιουργεί πράγματι ως έχει καταγραφεί ένα ζήτημα με αριθμό συμβασιούχων εκπαιδευτικών για την επόμενη σχολική χρονιά.

“Αυτό που διαβεβαίωσα τον κ. Μαλά είναι ότι υπεύθυνα και με έγνοια διαχειριζόμαστε και το ζήτημα αυτό, γιατί εμείς θεωρούμε ότι άνθρωποι που για χρόνια έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους, πολλοί εξ αυτών εγκαταλείποντας κι άλλες εργασίες, πρέπει με την δέουσα σοβαρότητα και μέσα στο πλαίσιο της προσφερόμενης ποιοτικής εκπαίδευσης να διαχειριστούμε κι αυτό το ζήτημα”, συμπλήρωσε.

 

Σχόλια σε δηλώσεις Λιλλήκα και Αναστασιάδη

Και ο κ. Λιλλήκας και ο κ. Αναστασιάδης, δήλωσε ο κ. Μαλάς, τις τελευταίες ημέρες επιδίδονται σε ένα λαϊκισμό χωρίς να προτείνουν οτιδήποτε το νέο. “Ο μεν κ. Αναστασιάδης ενσπείρει φοβικά σύνδρομα σε σχέση με την κάθοδο δήθεν Σύριων προς την Κύπρο, ο δε κ. Λιλλήκας από την άλλη, καλεί τον λαό να απορρίψει την τρόικα και την παρομοιάζει με το σχέδιο Ανάν”, είπε.

Ο κ. Μαλάς είπε ότι “οι υπεύθυνοι ηγέτες σε δύσκολους καιρούς στέκονται μπροστά από το λαό κι όχι πίσω από το λαό”, Διερωτώμαι, συνέχισε, τι έχει να προτείνει ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Λιλλήκας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της οικονομίας.

“Θα καλούσα πρώτα απ’ όλα τον κ. Αναστασιάδη να προβληματιστεί για την άνιση μεταχείριση Κυπρίων συμπολιτών μας από πολλούς εργοδότες, οι οποίοι δεν τους προσφέρουν θέση εργασίας, ενώ έχουν θέσεις εργασίας και προτιμούν φθηνό εργατικό δυναμικό αποκλείοντας τους συμπολίτες μας. Εκεί είναι το πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας, αν θέλουμε να επιλύσουμε την ανεργία. Να καλέσει ο κ. Αναστασιάδης τους εργοδότες, αρκετοί από τους οποίους τον υποστηρίζουν, να δείξουν την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία”, πρόσθεσε.

Από την άλλη, ανέφερε ο κ. Μαλάς, θα καλούσα τον κ. Λιλλήκα να προβληματιστεί λίγο γιατί πριν από μια εβδομάδα, οι εκπρόσωποι Τύπου του δήλωναν ότι κάτω από αυτές τις δύσκολες περιστάσεις θα πρέπει να διαπραγματευτούμε με την τρόικα και να συνομολογήσουμε ένα μνημόνιο. “Σήμερα ο ίδιος παρουσιάζεται αντιμνημονιακός και διερωτώμαι αν αυτή είναι και η θέση της ΕΔΕΚ, η οποία συμπεριφέρθηκε υπεύθυνα στο Κοινοβούλιο και κάτω από τις δύσκολες περιστάσεις στήριξε κάποια μέτρα που πρότεινε η Κυβέρνηση έτσι ώστε να καταφέρουμε να δανειοδοτήσουμε το κράτος για να μην το οδηγήσουμε στην χρεοκοπία“, κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ