Μαυρονικόλα: Αστόχευτος ο συμπληρωματικός για βοηθήματα


Διαβάστε επίσης, “Συλικιώτης: Στην τελική ευθεία η μετακίνηση αποθηκών πετρελαιοειδών” και “Α. Κυπριανού: “Ο χειρισμός μνημονίου όχι σε Αναστασιάδη-Λιλλήκα””.


Με αποτέλεσμα να αδικείται μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη, και άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να έχουν και εισοδήματα πέραν των 1.500 ευρώ, να πάρουν, με τον συμπληρωματικό Προϋπολογισμό και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, 300 ευρώ εφάπαξ από την 1 Ιουνίου 2012, όταν ενεργοποιήθηκε η νομοθεσία για τους μονογονιούς, είπε η Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα.

Σε δηλώσεις της στη Βουλή, η κ. Μαυρονικόλα είπε ότι θεωρούν ότι το Υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να στοχεύσει αυτά τα επιδόματα «και μέχρι να ξεκινήσει η Ολομέλεια της Βουλής να έρθει με καινούργια πρόταση όπου να ψηφίσουμε στοχευμένα πλέον αυτά τα επιδόματα».

«Στις μέρες που περνούμε και την οικονομική κρίση που βιώνει ο λαός μας και την ανεργία να αυξάνεται μέρα με την ημέρα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξοικονομήσουμε και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε, για να δοθεί σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη», συμπλήρωσε.

Η κ. Μαυρονικόλα είπε ότι δεν είναι ούτε καιρός ούτε οι μέρες που μπορούμε αστόχευτα να δίνουμε επιδόματα.

«Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας έστω και την υστάτη να φέρει ένα πραγματικά στοχευμένο συμπληρωματικό Προϋπολογισμό για να μπορέσουμε να τον ψηφίσουμε και να δώσουμε σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, γιατί μέσα από αυτές τις ομάδες υπάρχουν οικογένειες και ιδιαίτερα εν διαστάσει οικογένειες, οι οποίες με τη νέα δεν δικαιούνται το επίδομα του μονογονιού, που πραγματικά έχουν ανάγκη αυτά τα 300 ευρώ», κατέληξε.

 

Πηγή ΚΥΠΕ