Με κομμένη την ανάσα – Θρίλερ με την απόφαση της ΑΗΚ

Σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ο Χαράλαμπος Πιστέντης, Πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής τόνισε ότι ζητήθηκαν περισσότερες εγγυήσεις χωρίς ωστόσο να τις παρουσιάσει. Μάλιστα τόνισε ότι Υπουργείο Οικονομικών βλέπει θετικά τα όσα ζήτησε η ΑΗΚ ωστόσο θα απαντήσει την Δευτέρα.

Ωστόσο νωρίτερα πληροφορίες έλεγαν ότι η  συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής  ψήφισε  κατά του δανεισμού των 100 εκατ. στη κυβέρνηση, μετά από τρίωρη  συνεδρία. Μιλώντας στο 24Η ο Γενικός Δ/ντης της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών και γίνονται πολύ λεπτοί χειρισμοί. 

Πριν από λίγο στο Κρατικό ραδιόφωνο και ο Γεν. Δ/ντης ΥΠΟΙΚ διέψευσε ότι υπάρχει τελική αρνητική απόφαση για δανεισμό της κυβέρνησης από την ΑΗΚ. 

Στην ΑΗΚ βρέθηκε ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι συντεχνίες της ΑΗΚ, κλήθηκαν από την διαχειριστική επιτροπή για να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της απόφασης των μελών της, που τοποθετήθηκαν αρνητικά στις εκκλήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την παραχώρηση του δανείου.


Οι προεκτάσεις του “Όχι” της Cyta από 24hcomcy

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του

Νωρίτερα στη Βουλή η πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου, που υιοθέτησε και η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για να δoθεί ως εγγύηση από το κράτος, έναντι των δανείων των Ταμείων Συντάξεως των εργαζομένων 3 ημικρατικών, το κρατικό οικόπεδο απέναντι από το Χίλτον, απορρίφθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών.  Ο Γενικός Εισαγγελέας χαρακτήρισε μια τέτοια πράξη ως εξευτελισμό.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε στην «Κ» ότι η πρόταση απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως κατά τη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίας από τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών. «Μετά από τις εξελίξεις αυτές, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», μας είπε ο κ. Παπαδόπουλος.  

Μετά την συνεδρία αυτή η διαχειριστική επιτροπή του Ταμείου Συντάξεως της Αρχής Λιμένων, δηλαδή το δ.σ. και ο γενικός διευθυντής της Αρχής συνήλθε και αποφάσισε ότι θα προχωρήσει με τον δανεισμό των 38 εκατ. ευρώ που ζήτησε το κράτος. 

Γ.Δ. ΥΠΟΙΚ: Πάμε σε στάση πληρωμών χωρίς τα 250εκ. ευρώ

Νωρίτερα Σε δραματικό τόνο ο Γενικός Δ/ντης του Υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών τόνισε πως εάν η κυβέρνηση δεν πάρει τα δάνεια από την Cyta την ΑΗΚ και την Αρχή Λιμένων, θα κηρύξει στάση πληρωμών (Διαβάστε εδώ).

Την ίδια ώρα προβληματισμό και εκνευρισμό προκάλεσε στους βουλευτές τα περί στάσης πληρωμών.(Διαβάστε εδώ)