Μνημόνιο Συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ για πολιτική προστασία


Διαβάστε επίσης, “Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για την φορολογία στα ακίνητα” και “Χριστόφιας: Πολιτιστικά αντικείμενα εξήχθησαν από τα κατεχόμενα”.


Όπως αναφέρει σημερινή επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και σύσφιξης των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ και των φιλικών σχέσεων των δύο κρατών, φιλοξένησε σήμερα τον Υπουργό Εσωτερικής Άμυνας του Ισραήλ Avi Dicther και ισραηλινή αντιπροσωπεία στην Κύπρο.

Η επίσκεψη, προστίθεται στην ανακοίνωση, είχε ως κύριο στόχο την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων των δύο κρατών σε θέματα πολιτικής προστασίας και τη συζήτηση θεμάτων ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Άμυνας και γενικότερα των υπηρεσιών-τμημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών που συνδράμουν την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού που καθιστά αναγκαία την παροχή πολιτικής προστασίας.

Οι δύο αντιπροσωπείες πραγματοποίησαν έναν εποικοδομητικό και παραγωγικό διάλογο και αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν να ανταλλάσουν πληροφορίες και εμπειρίες στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Συμφώνησαν επίσης, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι θα εξετάσουν τρόπους διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας, ώστε να τη διευκολύνουν και αναπτύξουν περαιτέρω, και σε άλλους τομείς των αρμοδιοτήτων τους.

Πηγή ΚΥΠΕ