Μόντι: Γλιτώσαμε την καταστροφή, προέχει η νέα πολιτική λύση


Διαβάστε επίσης, Λαγκάρντ: “Θετικότερες οικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη το 2013” και “Ιαπωνία: Πρωθυπουργός ο Σίνζο Άμπε”.


Ο Ιταλός πρωθυπουργός προσθέτει: “Τώρα πρέπει να ανανεώσουμε την πολιτική. Το να παραπονιόμαστε συνεχώς δεν έχει νόημα, να προσφέρουμε την συμβολή μας ναι. Ας ξεκινήσουμε την άνοδο, λοιπόν, προς τον στίβο της πολιτικής”.

Ο Μάριο Μόντι επικοινώνησε τηλεφωνικά την ημέρα των Χριστουγέννων για τις ευχές της ημέρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στον οποίο εξέφρασε “ευγνωμοσύνη για τον υψηλό ρόλο ηθικής και θεσμικής καθοδήγησης” που συνέχισε να παίζει και κατά τη διάρκεια του απερχόμενου έτους.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε ανάλογες σύντομες συνομιλίες σε εγκάρδιο τόνο με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον επικεφαλής της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

 

Μαίνεται η δυσαρέσκεια για τον Καβαλιέρε

“Ελπίζουμε το 2013 οι Ιταλοί να μην ξαναπέσουν στις παγίδες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι”, δήλωσε, εξάλλου, ο χριστιανοδημοκράτης Πιερφερνρινάντο Καζίνι, ο οποίος έχει ανακοινώσει την πλήρη υιοθέτηση του “πολιτικού μανιφέστου” του Μάριο Μόντι.

Σύμφωνα με τον Καζίνι, “τα συμφέροντα της χώρας δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε από μια πολιτική συμμαχία που να ρέπει υπερβολικά προς τα αριστερά, με ιδεολογικές συνταγές που όλοι νόμιζαν ότι ανήκαν πλέον στο παρελθόν”.

Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, τέλος, του προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος και εκ των θεμελιωτών της κίνησης της “Ελιάς” στην Ιταλία, θεωρεί ότι “η πολιτική στράτευση του Μόντι δεν θα αλλάξει σημαντικά τις μέχρι τώρα ισορροπίες, αφού η πραγματική αναμέτρηση θα είναι αυτή ανάμεσα στην μπερλουσκονική παράταξη και στην κεντροαριστερά”.

Πηγή: 24h.gr