Μύκονος Gate: Το μεγάλο φαγοπότι με τις πλαστές αποδείξεις


Διαβάστε ακόμα: Φτάνουν σήμερα στην Αθήνα 18 δισ. ευρώ Διαβάστε επίσης: Στην Ινδία η κηδεία της νοσοκόμας που κρεμάστηκε μετά τη “βασιλική” φάρσα


Νυν και πρώην δήμαρχος του νησιού, καθώς και δύο αντιδήμαρχοι που είχαν περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταβολή εγγύησης.

Ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, αναμένεται να καλέσει σε απολογία και τους διευθυντές δύο υποκαταστημάτων τραπεζών στη Μύκονο, των οποίων η συμμετοχή ερευνάται.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν επιχειρηματίας – ξενοδόχος ζήτησε από τον δήμο οικονομική ενημερότητα και τότε διαπιστώθηκε πως βρέθηκε να χρωστάει.

Εξοργισμένος που βρέθηκε να χρωστάει, καθώς είχε πληρώσει, πήγε στην εφορία με όλες του τις επιταγές και διαπιστώθηκε η υπόθεση υπεξαίρεσης.

Όταν ανέλαβα, αρχίσαμε τους ελέγχους και βρέθηκε ότι υπάρχουν ακυρωμένα διπλότυπτα, τα οποία ακυρώνονταν γιατί χρησιμοποιούνταν ξανά από αυτούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο και δίνονταν πλαστές αποδείξεις ξαναχρησιμοποιημένες.

Δηλαδή τις αποδείξεις τις πλαστές τις ξαναχρησιμοποιούσαν και έβαζαν τα αντίστοιχα ποσά των επιχειρηματιών, με αποτέλεσμα τα λεφτά αυτά να μην μπαίνουν καθόλου στα ταμείου του δήμου, αλλά να γεμίζουν τις τσέπες κάποιων ανθρώπων, υπαλλήλων του δήμου“, εξήγησε στην Espresso ο δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr , επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.