Νέος ομαδικός βιασμός γυναίκας στην Ινδία


Διαβάστε επίσης, Λαγκάρντ: “Θετικότερες οικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη το 2013” και “Ο Μπιν Λάντεν “λάδωσε” για να χτίσει το κρησφύγετό του”.


Δέκα άνδρες έχουν συλληφθεί ως οι βασικοί ύποπτοι για ομαδικό βιασμό γυναίκας στην Ινδία. Ο βιασμός έλαβε χώρα την νύχτα των Χριστουγέννων. 

Τις πληροφορίες έκανε γνωστές στον Τύπο και συγκεκριμένα στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Εν τω μεταξύ, η ινδική κυβέρνηση έδωσε την Τετάρτη εντολή για την έναρξη ειδικής έρευνας για τον ομαδικό βιασμό και τον ξυλοδαρμό στις 16 Δεκεμβρίου της 23χρονης φοιτήτριας, ένα έγκλημα που συγκλονίζει τη χώρα και πυροδότησε μεγάλο κύμα διαδηλώσεων.

Ο συνταξιούχος δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Νέου Δελχί, Ούσα Μέχρα, δέχθηκε να ηγηθεί μιας επιτροπής έρευνας, η οποία θα αναλάβει να εντοπίσει ενδεχόμενες παραλείψεις από την πλευρά της αστυνομίας, άλλων υπηρεσιών, ή ατόμων και να αποδώσει ευθύνες για οποιαδήποτε αμέλεια μπορεί να οδήγησε στο περιστατικό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Παράλληλα η επιτροπή θα προτείνει μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας των γυναικών στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Π. Σινταμπαράμ.

Ήταν τέτοιο δε το κύμα οργής για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας ώστε να ξεκινήσουν πολύ βίαιες διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στο Νέο Δελχί, κατά τις οποίες έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν 130 άνθρωποι.

Για την αποφυγή νέων βίαιων επεισοδίων, οι δυνάμεις της τάξης έχουν αποκλείσει πολλούς κεντρικούς δρόμους στο κέντρο της πόλης.

Να σημειωθεί πως οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν και κατηγορούν την αστυνομία και τις αρχές ότι δεν λαμβάνουν αρκετά σοβαρά υπόψη τους τις μηνύσεις που γίνονται για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις.

Τουλάχιστον 661 βιασμοί έχουν αναφερθεί στο Νέο Δελχί από τον Ιανουάριο, ενώ τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν το 90% από τα 256.329 βίαια εγκλήματα που καταγράφηκαν το 2011 στην Ινδία είχαν θύματα μία ή περισσότερες γυναίκες.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο  news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.