ΓΓ Παναγροτικού: “Eγκληματικές παραλείψεις” από αρμοδίους


Διαβάστε επίσης, “Μέσα Ιανουαρίου συμπληρωματικός Προϋπολογισμός για επίδομα ΕΠΥ” και “Λιλλήκας: Εκ νέου έκκληση προς ΠτΔ για κοινή σύσκεψη για το ΦΑ”.


Ο κ. Κάρυος μίλησε για παραλείψεις από πλευράς των αρμοδίων να προβούν στις έγκαιρες ενέργειες  για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα αξίας πέραν του μισού εκατομμυρίου το χρόνο, λέγοντας ότι το  Υπουργείο Γεωργίας “δεν θεώρησε ότι η συμμετοχή της Κύπρου θα ωφελούσε τους συμπολίτες μας για αυτό και δεν ενδιαφέρθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ωσάν και βρίσκεται εκτός κυπριακής πραγματικότητας, όπου 200 χιλιάδες συμπολίτες ζουν πλέον κάτω από συνθήκες φτώχειας”.

“Ούτε συγκίνησαν την κυβέρνηση οι 45 χιλιάδες των ανέργων, ούτε τα 37,000 ζευγάρια που δεν έχουν καταβάλει ούτε μία δόση στα στεγαστικά τους δάνεια τον τελευταίο χρόνο, ούτε οι 7,5 χιλιάδες μαθητές που δεν μπορούν να έχουν πρωινό στο σχολείο, ούτε οι 992 ωρομίσθιοι κυβερνητικοί εργάτες των 1200 που στάλθηκαν ανεργία”, ανέφερε ο κ. Κάρυος.

Πρόσθεσε ότι σήμερα οι χιλιάδες άποροι συμπολίτες μας, ευελπιστούν στην φιλευσπλαχνία της υπόλοιπης κοινωνίας, αφού το κράτος “δεν έχει τη δυνατότητα να τους στηρίξει ουσιαστικά και όταν την είχε την άφησε να πάει χαμένη”.

“Είναι με λύπη αλλά και αγανάκτηση που αναγκαζόμαστε να παρεμβαίνουμε κατά τέτοιο τρόπο, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Γνωρίζοντας όμως, ότι χιλιάδες συμπολίτες μας δυσκολεύονται να έχουν ένα πιάτο φαΐ πάνω στο τραπέζι τους, δεν μας μένει παρά να αντιδράσουμε μπροστά σε τέτοιες εγκληματικές παραλείψεις”, κατέληξε ο κ. Κάρυος.

Πηγή ΚΥΠΕ