Νίκη των υποψηφίων του Ούγκο Τσάβες στις περιφερειακές εκλογές


Διαβάστε επίσης, “Ιαπωνία: Συντριπτική νίκη των συντηρητικών στις εκλογές” και Ομπάμα: “Έχουμε αποτύχει στο να κρατάμε ασφαλή τα παιδιά μας” (vid).


Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) κέρδισε τουλάχιστον τέσσερις επιπλέον πολιτείες, από αυτές που κατείχε στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE). Μεταξύ των περιφερειών που κέρδισαν οι υποστηρικτές του Ούγκο Τσάβες, είναι και η πολιτεία Ζούλια που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, και είναι μια από τις πλουσιότερες και πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές χώρες.

Παρότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες επικράτησε στην επίσης σημαντική πολιτεία Μιράντα οι υποψήφιοι του PSUV επικρατούν σε συνολικά 19 περιφέρειες- πολιτείες, έναντι σε μόλις δύο που κερδίζει η αντιπολίτευση.

Tο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα, καθώς υπολείπονται οι εκτιμήσεις για άλλες δύο επαρχίες από τις 23 που έχει η Βενεζουέλα.

Οι εκλογές διεξήχθησαν, ενώ ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες έκανε την τέταρτη επέμβαση στην Κούβα για να αντιμετωπισθεί ο καρκίνος από τον οποίο πάσχει.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο στο news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.