Ο χειμώνας καλά κρατεί


Διαβάστε επίσης, “Πλημμύρες λόγω βροχών – Σε συναγερμό η Πυροσβεστική” και “Εφημερίδες: Στη Βουλή ο προϋπολογισμός“.


Σε δηλώσεις του σήμερα στο ΚΥΠΕ, ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Μάριος Θεοφίλου ανέφερε ότι “και σήμερα αναμένεται όπως αυξημένες νεφώσεις δώσουν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε όλες τις ελεύθερες περιοχές”.

Μέχρι και την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο κ. Θεοφίλου, η βροχόπτωση σε όλες τις περιοχές ανήλθε στο 114% της κανονικής για ολόκληρο τον Δεκέμβριο, που θεωρείται “πάρα πολύ ικανοποιητική” και οι θερμοκρασίες γενικά σε κανονικό για την εποχή επίπεδο.

Οι θερμοκρασίες σήμερα, είπε ο κ. Θεοφίλου, θα είναι γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό του νησιού, 20 βαθμούς στα παράλια και 9 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές του νησιού.

Απόψε, συνέχισε ο κ. Θεοφίλου, ο καιρός θα είναι και πάλιν κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και ίσως καταιγίδες αργότερα, ενώ στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται ότι θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιονόπτωση τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη αλλά και σε όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας.

Οι θερμοκρασίες το βράδυ της Τετάρτης θα πέσουν στους 10 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό του νησιού, γύρω στους 12 βαθμούς στα παράλια και 2 βαθμούς θα έχουν οι ορεινές περιοχές.

Γενικά και αύριο θα είναι κυρίως συννεφιασμένος ο καιρός με κατά διαστήματα τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος, όμως από την Παρασκευή το πρωί θα υπάρξει σχετική βελτίωση του καιρού, με ενδεχομένως κάποιες τοπικές βροχές.

Το Σάββατο θα είναι και πάλι συννεφιασμένος ο καιρός, αλλά από το βράδυ της ίδιας ημέρας αρχίζει να επηρεάζει την Κύπρο καινούργιο σύστημα, με βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονόπτωση στην οροσειρά του Τροόδους.

Πηγή ΚΥΠΕ