ΟΕΛΜΕΚ: Καταστροφικό το μνημόνιο – Δεν αποκλείει κλιμάκωση των μέτρων


Διαβάστε επίσης, “Στάση εργασίας από τους καθηγητές για το μνημονίο” και “Παραμονή Πρωτοχρονιάς μισθός και 13ος στους δημοσίους υπαλλήλους”.


Τα μέτρα της Τρόικας είναι καταστροφικά και απαράδεκτα, επαναλαμβάνει η ΟΕΛΜΕΚ και διατρανώνει τη θέλησή της να συνεχίσει τον αγώνα με όσα μέσα έχει στη διάθεσή της “μη αποκλειομένης και της κλιμάκωσης της δυναμικής αντίδρασης, για να μη μείνουν άνεργοι οι συνάδελφοί μας και για να προστατεύσουμε τη δημόσια εκπαίδευση”.

Σε ανακοίνωση, η οποία αναμένεται να διαβαστεί στις συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών στη διάρκεια της σημερινής στάσης εργασίας κατά την τελευταία διδακτική περίοδο, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι όλα τα κόμματα θα υιοθετήσουν όλα τα συμφωνηθέντα της Κυβέρνησης με την Τρόικα και επικρίνει το γεγονός ότι δεν κατατίθενται τροποποιήσεις που μπορούν να βελτιώσουν το μνημόνιο, γιατί οι πολιτικές δυνάμεις δεν επιθυμούν -όπως αναφέρεται- “να  ακουμπήσουν τις επαγγελματικές ομάδες που πάντα προφυλάσσουν”.

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι με το μνημόνιο δεν είναι ικανοποιητική η οικονομική συνεισφορά όλων των ενεργών οικονομικά ομάδων του πληθυσμού, την πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και δεν φορολογείται ο μη παραγωγικός πλούτος. Η ΟΕΛΜΕΚ απαιτεί τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων στα θέματα φοροδιαφυγής και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν είναι δίκαιη και αποτελεσματική η φορολόγηση αξιωματούχων του κράτους και ανώτερων στελεχών του ιδιωτικού τομέα, δεν λαμβάνεται υπόψη το οικογενειακό εισόδημα και ο αριθμός εξαρτώμενων προσώπων και γίνεται άδικη περικοπή επιδομάτων.

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την αύξηση των διδακτικών περιόδων των εκπαιδευτικών, διότι θεωρεί ότι δημιουργείται μείζον κοινωνικό πρόβλημα και ρίχνονται στην ανεργία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, ενώ διαφωνίες εκφράζονται ακόμη για την κατάργηση του δικαιώματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των δημοσίων υπαλλήλων, την αύξηση των αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και την κατάργηση ή τροποποίηση νομίμων και συνταγματικά κατοχυρωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

“Καλούμε Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα αλλά και υποψήφιους Πρόεδρους να ενεργήσουν άμεσα, προστατεύοντας την παιδεία του τόπου και να δεσμευτούν ταυτόχρονα ότι θα προφυλάξουν και στο μέλλον την παιδεία και θα την στηρίξουν, για να στηρίξουν την κοινωνία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ