Οκταήμερη προσωποκράτηση Ρουμάνου για την ληστεία πρατηριούχου


Διαβάστε επίσης, “Ληστές άρπαξαν από πρατηριούχο 100 χιλ. ευρώ” και “Έκρηξη σε αυτοκίνητο στη Λευκωσία”.


Ο 60χρονος κατάγεται από το Μαζωτό αλλά διατηρεί πρατήριο πετρελαιοειδών στο κέντρο της Λάρνακας και ο 29χρονος μαζί με δεύτερο άτομο που καταζητείται από την Αστυνομία κατάφεραν να αποσπάσουν τρεις τσάντες που περιείχαν χρηματικό ποσό που κυμαίνεται από 50 – 100 χιλιάδες ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «χθες γύρω στις  το βράδυ 60χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου πετρελαιοειδών στη Λάρνακα, μετέβη με το αυτοκίνητο του στην κατοικία του σε χωριό της επαρχίας, σταθμεύοντας το όχημα του στο χώρο στάθμευσης. Όταν ο 60χρονος κατέβηκε από το όχημα και πήγε στο πίσω μέρος (πόρτ μπαγκάζ) για να παραλάβει τρεις τσάντες μέσα στις οποίες υπήρχε χρηματικό ποσό που ήταν οι εισπράξεις του πρατηρίου το τελευταίο τριήμερο, άγνωστα πρόσωπα τον προσέγγισαν από πίσω κτυπώντας τον με σιδηρολοστό στο κεφάλι και καταφέρνοντας να πάρουν τις τρεις τσάντες».

Από το κτύπημα ο 60χρονος έπεσε στο έδαφος και άρχισε να φωνάζει. Από τη σκηνή περνούσε πολίτης ο οποίος με τη βοήθεια δεύτερου ατόμου κατάφερε να ακινητοποιήσει τον ένα από τους δύο δράστες ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει.

Πρόσθεσε ότι «στη σκηνή κλήθηκε η Αστυνομία η οποία απέκλεισε το χώρο και άρχισε έρευνες. Το συγκεκριμένο άτομο, ανακρινόμενο αρνείται τη διάπραξη του αδικήματος ενώ έχει προβεί διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι και διερευνώνται από την Αστυνομία. Περίπου 500 μέτρα από τη σκηνή εντοπίστηκε όχημα το οποίο ανήκει σε άτομο επίσης από χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουν εξασφαλιστεί τα στοιχεία του, εναντίον του έχει εξασφαλιστεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείται από την Αστυνομία».

Το θύμα οδηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε ότι έφερε θλαστικό τραύμα μετωπικά αριστερά, του έγινε συρραφή και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, απολύθηκε.

Ο κ. Ανδρέου είπε ακόμα ότι «το όχημα που μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνσης Λάρνακας, έχει εξεταστεί και έχουν παραληφθεί διάφορα τεκμήρια τα οποία η Αστυνομία πιστεύει ότι θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.  Ο 29χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προφυλάκισης».

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας ανέφερε ακόμα ότι «για ακόμα μια φορά φαίνεται πως η συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών αποφέρει χρυσά αποτελέσματα και με τη βοήθεια του κοινού έγινε κατορθωτό να συλληφθεί ένα άτομο, να καταζητείται δεύτερο και η υπόθεση να οδηγείται προς εξιχνίαση. Καλούμε το κοινό να αποφεύγει να μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά όταν είναι αναγκαίο να συνοδεύεται και από άλλα άτομα».

Πηγή ΚΥΠΕ