Παρουσία Χρυσής Αυγής το ΕΛΑΜ ανακοίνωσε τον υποψήφιο του (vids)


Διαβάστε επίσης, ΑΚΕΛ: “Προσβολή η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο” και ΕΔΕΚ: “Ανεπιθύμητη στην Κύπρο η Χρυσή Αυγή”.


Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΛΑΜ είναι ο Γιώργος Χαραλάμπους, στο πρόσωπο του οποίου στηρίζουν τις ελπίδες τους οι υποστηρικτές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος να κατέλθει με δικό του υποψήφιο στις εκλογές, ήταν ομόφωνη καθώς όπως υποστηρίζουν, κανένας εκ των υπόλοιπων υποψηφίων δεν εκφράζει την ιδεολογία του ΕΛΑΜ.

Στην παρουσίαση του υποψήφιου προέδρου, παρέστησαν ως ομιλητές οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός και Ηλίας Κασιδιάρης.

O Γιώργος Χαραλάμπους στην ομιλία του ανέφερε ότι οι θέσεις του, θα βγάλουν την Κύπρο από την δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει, τάχθηκε κατά του μνημονίου, απαίτησε κατάργηση των επιδομάτων που δίνονται σε αλλοδαπούς και Τ/κ και άμεση απέλαση των παράνομων μεταναστών από τη χώρα. Υποστήριξε την ορθή εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κύπρου, αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και την διαγραφή χρεών με βάση κοινωνικά κριτήρια σε ευπαθείς ομάδες. Πρόσθεσε, ότι οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Μαρί πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή και να βρεθεί λύση στο θέμα των αξιογράφων.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου εξηγώντας τους λόγους που το ΕΛΑΜ κατέρχεται στις εκλογές με δικό του υποψήφιο, ανέφερε ότι κανένας εκ των υπολοίπων υποψηφίων δεν εκφράζει το ΕΛΑΜ, το οποίο δεν μπορεί να ταυτιστεί με τον Νίκο Αναστασιάδη, λόγω της θέσης του στο σχέδιο Ανάν, ούτε με τον Γιώργο Λιλλήκα ο οποίος έχει κατά καιρούς αλλάξει διάφορους ιδεολογικούς χώρους, ούτε με τον Σταύρο Μαλά ο οποίος «είναι ο εκφραστής της Αριστεράς που πρόσφατα δικαίωσε τους προδότες που εκτελέστηκαν από την ΕΟΚΑ».

Στην ομιλία του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, σε έντονο ύφος επέκρινε όσους αντέδρασαν με την παρουσία του ιδίου αλλά και του Γιάννη Λαγού, στην Κύπρο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ΑΚΕΛ και στον Γιώργο Λιλλήκα.

 


Oμιλία ιδρυτή ΕΛΑΜ από 24hcomcy

 


Ομιλία Γιώργου Χαραλάμπους από 24hcomcy

Ο Γιώργος Χαραλάμπους γεννήθηκε στο χωριό Λύμπια το 1966, είναι νυμφευμένος και έχει τρία παιδιά. Αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή Λευκωσίας και υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς. Σήμερα διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση. Είναι μέλος του ΕΛΑΜ από της ίδρυσής του, το 2008.

 


Ομιλία Κασιδιάρη – Λαγού από 24hcomcy