Πεντάχρονος έφτασε στη Βενετία σε βαλίτσα!


Διαβάστε επίσης τι έγινε με το μνημονιακό προϋπολογισμό. Διαβάστε ακόμα τις εξελίξεις με το σκηνικό στην Αλάμπρα.


Μέσα σε αποσκευή ανακάλυψαν ένα 5χρονο παιδί αστυνομικοί στην Βενετία! Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, ο 35χρονος Ali Shaker επέβαινε σε επιβατηγό πλοίο που είχε αποπλεύσει από την Ελλάδα και είχε πάρει στις αποσκευές του το παιδί, έπειτα από αίτημα της οικογένειας του 5χρονου που ζει στη Γερμανία.

Ο αστυνομικός  Antonio De Franchis , ο οποίος ανακάλυψε το μικρό -ονόματι Assim- κατά τον έλεγχο στα σύνορα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Shaker παρέμεινε “απίστευτα απαθής” κατά τη στιγμή της σύλληψής του.

“Τοποθέτησε ψύχραιμα τη βαλίτσα στο τραπέζι, ύψωσε τα μάτια προς τον ουρανό, και την άνοιξε”, διηγήθηκε ο αστυνομικός. “Το παιδάκι έμοιαζε τρομαγμένο και καταβεβλημένο. Δεν γνωρίζουμε πόσες ώρες πέρασε μέσα σε αυτή τη βαλίτσα”, πρόσθεσε.

Κατά τον De Franchis, το ταξίδι του μικρού Assim έως την Ευρώπη ενδέχεται να διήρκεσε και τρεις μήνες. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις, οι αρχές εμπιστεύθηκαν το παιδί σε Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση της Βενετίας.

“Θέλω τον πατέρα μου”, δήλωσε ο 5χρονος μέσω διερμηνέα, ενώ η ιταλική δικαιοσύνη φιλοδοξεί να έλθει σε επαφή με τους γονείς του Assim, προκειμένου να διαπιστωθεί η ειλικρίνεια της κατάθεσης του Shaker, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.