Πενθήμερη κράτηση για το παράνομο σφαγείο στην Αραδίππου

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του υποστατικού 52 χρόνων από την Λάρνακα, ενός 59χρονου απο το Κιβισίλι ο οποίος ασκούσε καθήκοντα γραμματέα στο παράνομο σφαγείο και ενός 50χρονου εργάτη από την Βουλγαρία.


Διαβάστε επίσης για τους S&P που λένε ότι η Κύπρος θα πτωχεύσει αν… και σαρωτικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.


Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο χθες (21/12) το απόγευμα αστυνομική περίπολος η οποία διακινείτο στην περιοχή αντιλήφθη τρία πρόσωπα να  προβαίνουν σε ανοικτό χώρο στη σφαγή  αιγοπροβάτων. Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των αστυνομικών δύο πρόσωπα τράπηκαν σε φυγή ενώ στη σκηνή παρέμεινε ο τρίτος.

Στην θεληματική κατάθεση του ο 50χρονος εργάτης από την Βουλγαρία ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που έσφαζε αιγοπρόβατα, ανέφερε ότι στο σφαγείο εργάζεται τους τελευταίους δύο μήνες και είχε εντολή   από τον 52χρονο ιδιοκτήτη να σφάζει αιγοπρόβατα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, στο σφαγείο που φαίνεται να λειτουργούσε παράνομα, τουλάχιστον, εδώ και τρείς μήνες εντοπίστηκαν 40 σφαγμένα αιγοπρόβατα καθώς και 202 δέρματα αιγοπροβάτων ενώ για την εξιχνίαση της υπόθεσης η αστυνομία θα λάβει τουλάχιστον 25 καταθέσεις και ταυτόχρονα συνεχίζονται οι έρευνες στο υποστατικό για τον εντοπισμό και άλλων σφαγμένων ζώων.

Επίσης γίνονται έρευνες για την προέλευση των εν λόγω ζώων καθώς και κατά πόσο αυτά έχουν διοχετευτεί στην αγορά.

Η Αστυνομία τέλος καταζητεί τα δύο πρόσωπα Αιγυπτιακής καταγωγής τα οποία μόλις αντιλήφθησαν τους αστυνομικούς είχαν τραπεί σε φυγή εγκαταλείποντας το παράνομο σφαγείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ