Ποια ήταν η Κύπρια δασκάλα που σκοτώθηκε στην Θεσσαλονίκη


Διαβάστε επίσης: Συνεχίστηκε η αντεξέταση της Ελενας Σκορδέλη. Διαβάστε ακόμη: Η ακτή Μακένζυ στην Λάρνακα. 


Η εκπαιδευτικός, που όπως προκύπτει από μαρτυρίες συναδέλφων της, αλλά και φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λάτρευε την δουλειά της, έπεσε από ύψος δέκα μέτρων, όταν ανέβηκε σε σοφίτα για να πάρει χριστουγεννιάτικα υλικά

Ολα τα παιδιά, αλλά και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στον στολισμό του σχολείου, μεταξύ αυτών και τα δύο δικά της παιδιά, τα οποία σημειωτέον φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο όπου δίδασκε και εκείνη. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η γυναίκα πάτησε σε κεραμοσκεπή, η οποία όμως στηριζόταν σε ψευδοροφή, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα και να βρεθεί στο κενό. Αμέσως, οι περισσότεροι μαθητές απομακρύνθηκαν από το σημείο, το ίδιο και τα αγγελούδια της δασκάλας, ούτως ώστε πρώτα να διευκρινιστεί τί ακριβώς έχει συμβεί και μετά να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Ο διευθυντής του σχολείου σκέπασε το άψυχο σώμα της με ένα λευκό πανί, ενώ το σημείο βρέθηκε αμέσως εισαγγελέας. 

Η Ελευθερία Ρούσσου ήταν δασκάλα καλλιτεχνικών, ενώ η πρώτη και αρχική της δουλειά ήταν εικαστικός. Είχε συμβάλει αποφασιστικά στην δημιουργία ιστοσελίδας στην οποία έγραφε κιόλας, ενώ πολύ συχνά πρωτοστατούσε σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες του 21ου δημοτικού σχολείου Τούμπας στο οποίο δίδασκε. «Δεν το χωρά ανθρώπινος νους αυτό που έχει γίνει. Ηταν αυτό που λέμε η κακιά στιγμή. Για κακοτεχνίες δεν ξέρουμε. Σίγουρα όμως παραπάτησε. Κι έτσι έγινε το κακό», δηλώνουν συνάδελφοί της. 

Η είδηση έχει βυθίσει στο πένθος συγγενείς, φίλους, αλλά και τον απλό κόσμο που σπεύδει να δώσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της γυναίκας.