Πιο ουδέτερη ματιά από ΗΕ και ΕΕ ζητεί ο Ερογλου


 Διαβάστε επίσης, “Συνεχίζεται το “θρίλερ” στην εταιρία Ορφανίδης” και Aύριο ανακοινώνεται ο οίκος που θα αναλύσει τη μεθοδολογία της Pimco


Σε συνάντησή του με ομάδα Αζέρων ποιητών και συγγραφέων που βρίσκονται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου είπε πως λόγω της αδιαλλαξίας των Ε/κ δεν μπόρεσε να βρεθεί μια λύση στις διαπραγματεύσεις που κρατούν εδώ και χρόνια υπό την αιγίδα των ΗΕ. Πλέον, συνέχισε, τα ΗΕ, ΕΕ αλλά και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βλέπουν με πιο ουδέτερο τρόπο τις εξελίξεις στην Κύπρο «και στο πλαίσιο αυτής της ουδέτερης ματιάς αναμένουμε να παίρνουν και τις αποφάσεις τους».

Ο Αζέρος ποιητής – συγγραφέας Αχμέτ Σιαχίντοβ είπε πως ακόμα θυμάται τα λόγια του κ. Ερογλου για «ένα έθνος, τρία κράτη» (Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, ψευδοκράτος), προσθέτοντας ότι στόχος τους είναι να διευρυνθούν οι σχέσεις Αζερμπαϊτζάν – ψευδοκράτους και ιδιαίτερα των νέων στους τομείς της παιδείας και της επιστήμης. Στόχος τους επίσης, συνέχισε, να παρουσιάσουν τους Τ/κ λογοτέχνες στο κοινό στο Αζερμπαϊτζάν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ