Πιθανότατα την Πέμπτη η απόφαση για μεθοδολογία της Pimco


Διαβάστε επίσης, “Παραμονή Πρωτοχρονιάς μισθός και 13ος στους δημοσίους υπαλλήλους” και “Μαυρίδης: 48000 ευρώ χρωστά ο κάθε Κύπριος”.


Στο διεθνή συμβουλευτικό οίκο που θα βοηθήσει στην ανάλυση της μεθοδολογίας που ακολούθησε η Pimco για να καταλήξει στο προκαταρκτικό ποσό των κεφαλαιακών αναγκών του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, ενδεχομένως να καταλήξουν στη νέα τηλεδιάσκεψη που θα έχουν το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία παρακολουθεί το διαγνωστικό έλεγχο που διενεργεί η αμερικανική εταιρεία.

Αρμόδια πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ενδιαφέρον για να αναλύσουν την εξειδικευμένη μεθοδολογία της Pimco έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής τρεις διεθνείς συμβουλευτικοί οίκοι, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί μέχρι την τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης.

Ανέφερε ότι λόγω της στενότητας των χρονικών περιθωρίων, δεν θα προκηρυχθεί διαγωνισμός κατάθεσης προσφορών και σημείωσε ότι τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από αντιπροσώπους των κυπριακών Αρχών και των διεθνών οργανισμών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο, θα αξιολογήσουν τους συμβουλευτικούς οίκους που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να καταλήξουν σε αυτόν που θα αναλάβει την όλη εργασία ανάλυσης της μεθοδολογίας της Pimco.

Η ίδια πηγή είπε στο ΚΥΠΕ ότι στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης, εκτός από τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης έκθεσης της Pimco, θα συζητηθούν και άλλα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η τελική έκθεση της Pimco αναμένεται να παραδοθεί περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν αντιπρόσωποι των κυπριακών Αρχών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών.

Πηγή ΚΥΠΕ