Πρόεδρος ΟΕΒ: Πιστή εφαρμογή του μνημονίου


Διαβάστε επίσης, Α. Χρίστου: “Θα υλοποιηθούν οι προγραμματισμοί των έργων” και “ΔΗΚΟ: Το 2013 να είναι χρονιά υπέρβασης της κρίσης”.


Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Φίλιος Ζαχαριάδης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του, παρατηρώντας ότι η οικονομία της Κύπρου βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και ότι οι επόμενες λίγες μέρες θα είναι καθοριστικές για το μελλοντικό επίπεδο ζωής τόσο της δικής μας γενιάς όσο και των παιδιών μας, προσθέτει ότι πρωταρχικός στόχος της ΟΕΒ παραμένει η στήριξη με κάθε δυνατό τρόπο των επιχειρήσεων, η διατήρηση της απασχόλησης και η διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου ζωής.

«Το Μνημόνιο που αναμένεται ότι θα υπογράψει η Κύπρος με τους δανειστές της θα περιέχει αρκετά επώδυνα μέτρα που θα αλλάξουν τον τρόπο ζωής όλων», συνεχίζει, αναφέρει επίσης ότι «παρόλα αυτά, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τη νέα τάξη πραγμάτων με σύνεση και νηφαλιότητα και διατύπωσε τη θέση ότι η πιστή εφαρμογή του μνημονίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση έτσι ώστε η οικονομία μας θα τεθεί ταχύτερα σε τροχιά ανάπτυξης και να αποφύγουμε την πιθανότητα συνομολόγησης πρόσθετου ακόμα πιο οδυνηρού μνημονίου.

«Με σωστό προγραμματισμό, καθαρή σκέψη και σκληρή δουλειά, τα προσεχή χρόνια μπορούν να αποβούν ωφέλιμα για την καλύτερη διαμόρφωση του μελλοντικού επιχειρηματικού χάρτη της Κύπρου», καταλήγει ο Πρόεδρος της ΟΕΒ.

Πηγή ΚΥΠΕ