Πρόεδρος Παραπληγικών προς Χριστόφια: “Σώσε το κράτος Πρόνοιας”


Διαβάστε επίσης για την πιθανή στάση πληρωμών που οδηγείται η κυβέρνηση. Διαβάστε ακόμα γιατι η Κύπρος μοιάζει με φούσκα.


Σε ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Χριστόφια του ζητά να “μην επιτρέψετε τον εξευτελισμό αυτής της κοινωνίας εξοικονομώντας ψίχουλα με μειώσεις σε επιδόματα και παροχές που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρίες, τα οποία λαμβάνουν σαν αντιστάθμισμα του αυξημένου κόστους διαβίωσης που φέρνει στη ζωή τους η αναπηρία”. Τώρα, αναφέρει, είναι που τα επιδόματα και οι παροχές χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. “Προστατέψτε τις πιο αδύνατες ομάδες πληθυσμού και τα άτομα με αναπηρίες μεσούσης αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης στη χώρα μας”.

Δε φταίνε , προσθέτει, οι αδύναμες τάξεις πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας για αυτή την κατάντια. “Θα δώσετε στην τρόικα το έλεγχο των οικονομικών μας αλλά δεν πρέπει να δώσετε και την αξιοπρέπεια αυτής της κοινωνίας”. Αναφέρει τέλος ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει ευθύνη να προστατέψει την αξιοπρέπεια αυτής της κοινωνίας και το κράτος πρόνοιας που χτίστηκε με σκληρούς αγώνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ