Προσωρινή φωταγώγηση στα κατεχόμενα


 Διαβάστε επίσης €24,2 εκ πήγαν σε επιδόματα Τουρκοκυπρίων πρόβατα και Χριστουγεννιάτικος εμπρησμός


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» El Sen ανακοίνωσε ότι επαναφέρει το ηλεκτρικό ρεύμα στους δρόμους, αλλά σε όλους τους υπόλοιπους που χρωστούν μεγάλα ποσά θα συνεχίζει να το κόβει.

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της συντεχνίας, Τσαγλαγιάν Τζεσουρέρ τονίζει ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ύπαρξη της «αρχής» σημειώνοντας ότι εδώ και χρόνια οι «δήμοι» δεν πληρώνουν για τον φωτισμό των δρόμων. Ωστόσο αποφάσισαν από χτες να επαναφέρουν το ρεύμα στους στύλους της «ηλεκτρικής» λίγες ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά. Ξεκαθάρισε πάντως ότι εάν δεν βρεθεί λύση με τις οφειλές των «δήμων» μέχρι τέλος του χρόνου, τότε μετά την Πρωτοχρονιά θα κόψουν και πάλι το ρεύμα. Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι η «αρχή» μπορεί να επιβιώσει από μόνη της εάν της πληρώσουν τα χρωστούμενα.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (ΡΤΚ) Οζκάν Γιοργκαντζίογλου σε δική του γραπτή δήλωση αναφέρει ότι προσπαθούν να κάνουν την «αρχή ηλεκτρισμού» να φαίνεται ότι είναι ζημιογόνα για να την ιδιωτικοποιήσουν. Κατηγόρησε δε το κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ότι προσπαθεί να διώξει από τα χέρια του την «αρχή» και να τη δώσει «πεσκέσι» (δώρο). Η «κυβέρνηση» Κιουτσιούκ, γράφει, προσπαθεί να χρεοκοπήσει την «αρχή» και καταφέρθηκε ενάντια στην απόφαση για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους δρόμους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ