Προσπάθειες αναζωογόνησης Αγοράς Λεμεσού


Διαβάστε επίσης, “Προσπάθεια αναβίωσης της Ονασαγόρου” και “Στα Χριστουγεννιάτικα ντύνεται σήμερα η Λάρνακα”.


Ο Δήμος Λεμεσού έθεσε σαν στόχο την εξάλειψη της καταθλιπτικής εικόνας που παρουσιάζει σήμερα η Αγορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ».

Μετά από μελέτη ο Δήμος έθεσε τα θεμέλια για αναζωογόνηση της Αγοράς, παρά τις άσχημες οικονομικές συνθήκες και με γρήγορους ρυθμούς με βάση συγκεκριμένες ενέργειες που περιέλαβε ο Πρόεδρος των καταστηματαρχών του ιστορικού κέντρου της πόλης και πρώην δημοτικός σύμβουλος Κρίστης Δημητρίου, στην μελέτη του.

Στην τελευταία της συνεδρία, η επιτροπή που συστάθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό προχώρησε στις εξής αποφάσεις: αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας της Αγοράς, για να συμβαδίζει με το ωράριο των υπόλοιπων καταστημάτων, μάρκετινγκ και διαφήμιση, μετά την ανακαίνιση του χώρου.

Σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία του σκοπού αυτού, θεωρείται η εξασφάλιση άνετης πρόσβασης στο κέντρο της πόλης και ειδικά στην περιοχή γύρω από την Αγορά, έτσι θα αναζητηθούν τρόποι ούτως ώστε τα αστικά λεωφορεία να πλησιάζουν όσο πιο κοντά γίνεται στην Αγορά, για αυτό τον λόγο γίνονται ενέργειες προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών αλλά και την ΕΜΕΛ.