Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Σταύρου Μαλά


Διαβάστε επίσης, “Οικολόγοι: Ευχές για Ελεύθερο και Οικολογικό 2013” και “ΔΗΚΟ: Το 2013 να είναι χρονιά υπέρβασης της κρίσης”.


Τέτοιες μέρες και παρά τα προβλήματα της οικονομίας μας, οι σκέψεις και το βλέμμα μας συνεχίζουν να είναι στραμμένα προς τα κατεχόμενα εδάφη μας, τους εγκλωβισμένους συμπατριώτες μας, τους συγγενείς των αγνοουμένων και των πεσόντων της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, αναφέρει σε Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, ο οποίος υπόσχεται παράλληλα ότι οι αγώνες και οι θυσίες τους θα δικαιωθούν μέσα από τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση.

Αναφέρει δε ότι θα συνεχίσει αποφασιστικά τον αγώνα για λύση στο Κυπριακό, παρά τα προσκόμματα και τις δυσκολίες που παρεμβάλλει η αδιάλλακτη στάση της τουρκικής πλευράς, η οποία ευθύνεται κατ’ αποκλειστικότητα για τη σημερινή στασιμότητα στις συνομιλίες, στέλλοντας παράλληλα «το μήνυμα προς κάθε αποδέκτη ότι δεν δεχόμαστε τις απαράδεκτες θέσεις της Άγκυρας για τετραμερή διάσκεψη». «Αντιπαλεύουμε τέτοιες μεθοδεύσεις που έχουν ως στόχο την αποενοχοποίηση της Τουρκίας, την απεμπλοκή της από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο, αλλά και της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού» προσθέτει.

Ο κ. Μαλάς προσθέτει ότι στο εσωτερικό προβάλλονται θέσεις με αφορμή τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, που οδηγούν το Κυπριακό σε επικίνδυνα μονοπάτια. «Είτε θέσεις για διευρυμένες συνομιλίες και χαλαρή ομοσπονδία, είτε θέσεις για εξ’ υπαρχής διαπραγμάτευση του Κυπριακού». «Νέες πρωτοβουλίες για επίλυση του Κυπριακού πιθανόν να τεθούν ενώπιον μας, μετά τις προεδρικές εκλογές. Παράλληλα, τα θέματα της ανάκαμψης της οικονομίας θα προβάλλουν μπροστά μας επιτακτικά. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι αυτό που θα καθορίσει την πορεία που ο νέος Πρόεδρος θα ακολουθήσει» αναφέρει.

«Θα ακολουθηθούν πολιτικές που θα μας οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες στο Κυπριακό ή πολιτικές αρχών που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του συνόλου του Κυπριακού λαού μέσα από την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας, του λαού και της οικονομίας μας; Θα ακολουθηθούν σκληρές πολιτικές λιτότητας, οι οποίες θα οδηγήσουν σε περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης ή θα ακολουθηθούν πολιτικές ανάπτυξης που θα επιμερίζουν τα βάρη της ανάκαμψης στον καθένα, σύμφωνα με την οικονομική του δυνατότητα; Θα οδηγηθούμε στο ξεπούλημα του φυσικού μας πλούτου ή θα αξιοποιήσουμε αυτή την προοπτική προς όφελος της ανάκαμψης και της ανάπτυξης για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες διασφαλίζοντας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας;» διερωτάται.

Ο κ. Μαλάς προσθέτει ότι  «στο Κυπριακό επιβάλλεται να δείξουμε συνέπεια απέναντι στη διεθνή κοινότητα, εμμένοντας στις διαχρονικές θέσεις αρχής για επίλυση του προβλήματος στα πλαίσια και στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών» και ότι «ο νέος Πρόεδρος οφείλει να πολιτευτεί με πίστη, αποφασιστικότητα και δυναμισμό και όχι με βάση επικίνδυνες και ψηφοθηρικές θέσεις».

Για το ζήτημα της οικονομίας, ο κ. Μαλάς αναφέρει ότι η υπογραφή του Μνημονίου δεν αποτελεί το τέλος του δρόμου και πως «η διαχείριση αυτής της συμφωνίας θα πρέπει να διασφαλίζει στο λαό ότι δεν θα του ζητηθούν περαιτέρω θυσίες και πρόσθετα μέτρα λιτότητας που θα οδηγήσουν την οικονομία μας σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης». Η ανεργία, αναφέρει “θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα, με στοχευμένες και υλοποιήσιμες πολιτικές. Μα πάνω από όλα οφείλουμε όλοι να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης για να ξεφύγουμε το συντομότερο δυνατόν από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

«Οι δικές μου προτάσεις είναι ξεκάθαρες και αποτελούν το συμβόλαιο μου με τον Κυπριακό λαό εάν αυτός με τιμήσει με την ψήφο του στις Προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Δεν κρύβομαι από το παρελθόν μου και δεν αποτάσσω την πίστη μου στο δίκαιο του αγώνα που έδωσε ο λαός μας όλα αυτά τα χρόνια» καταλήγει.

 

«Να διακρίνουν μέσα από τις πολιτικές βιτρίνες την ουσία», κάλεσε τους πολίτες ο Σ. Μαλάς 

Τη βεβαιότητα ότι οι Κύπριοι πολίτες συνειδητοποιούν τη μεγάλη ευθύνη που θα αναλάβουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο για την εκλογή της νέας Κυβέρνησης, εξέφρασε ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, καλώντας τους πολίτες «να διακρίνουν μέσα από τις πολιτικές βιτρίνες την ουσία».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επίσκεψη σε εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες.

Σε δηλώσεις του στο εμπορικό κέντρο ο κ. Μαλάς είπε ότι «το 2013 θα είναι ένα κρίσιμο έτος για τον κυπριακό λαό. Όλοι μας θα πάρουμε την πιο σημαντική απόφαση των επόμενων δεκαετιών, την εκλογή της νέας κυβέρνησης και είμαι σίγουρος ότι όλοι οι πολίτες συνειδητοποιούν τη μεγάλη ευθύνη την οποία θα αναλάβουν το Φεβρουάριο του 2013 για να εκλέξουν τη νέα Κυβέρνηση».

Ανέφερε πως το 2013 θα είναι το έτος κατά το οποίο θα κριθεί το μέλλον της Κύπρου για πάρα πολλές δεκαετίες. «Θέλω να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας να διακρίνουν μέσα από τις πολιτικές βιτρίνες την ουσία. Η ουσία είναι εκείνη που θα δώσει το στίγμα και τα χαρακτηριστικά της επόμενης κυβέρνησης την οποία θέλουν να τους κυβερνήσει» δήλωσε.

Πρόσθεσε πως από πλευράς του έχει δεσμευθεί με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις ότι θα αγωνιστεί για να διαχειριστεί με τον πιο προοδευτικό τρόπο την οικονομική κρίση και ότι αυτό το μνημόνιο θα είναι το πρώτο και το τελευταίο που θα υπογράψει η Κύπρος.

Ευχήθηκε στον κυπριακό λαό κάθε καλό για το 2013, αναφέροντας ότι κατανοεί τα πολλά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και ειδικά τα προβλήματα των ανέργων και νέων επιστημόνων και γι’ αυτό το λόγο στο δικό του πρόγραμμα ανακοίνωσε «στοχευμένες και  μετρήσιμες πολιτικές για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα».

Τον υποψήφιο Πρόεδρο καλωσόρισε και ξενάγησε στο εμπορικό κέντρο ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Σιακόλας.

 

Πηγή ΚΥΠΕ