Προβλήματα στην Πάφο από τα καιρικά φαινόμενα


Διαβάστε επίσης τι λέει η νέα Δημοσκόπηση. Διαβάστε ακόμα τι έκλεψαν από οικία στο Στρόβολο.


Από την σφοδρή βροχόπτωση ο παρακείμενος χείμαρρος που εκβάλει από την περιοχή της Δρούσιας και της Ανδρολύκου κατήλθε ορμητικός και τα νερά πέρασαν πάνω από το μικρό γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του Λατσιού.

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ο δήμος Πόλεως Χρυσοχούς επιστράτευσε εκσκαφέα ο οποίος καθάρισε την κοίτη του ποταμού.  Τα νερά ωστόσο πλημμύρισαν μικρό αριθμό καταστημάτων στην περιοχή αφού κατάφεραν να περάσουν ξανά πάνω από το γεφύρι.

Επίσης σύμφωνα με την αστυνομία, Τουρκοκύπριος παρασύρθηκε από τα νερά του ξεροπόταμου όταν επιχείρησε να περάσει με το όχημα του από την Νατά στα Χολέτρια. Ο Τ/κ κατάφερε να εγκαταλείψει το όχημα έγκαιρα και να εξέλθει στην ακτή του ποταμού που καταλήγει το φράγμα του Ασπρόκρεμνου.

 

Επιασε δουλειά το συνεργείο των δημοσίων έργων στο Λατσί μετά την υπερχείλιση του ποταμού 

Συνεργείο του τμήματος δημοσίων έργων μετέβη στην περιοχή του Λατσιού στην Πόλη Χρυσοχούς μετά την χθεσινή κακοκαιρία που είχε ως συνέπεια την υπερχείλιση του ποταμού στο γεφύρι του Λατσιού ενώ μέχρι τις απογευματινές ώρες αναμένεται να αφαιρεθεί η προσθήκη απο το γεφύρι ώστε να υπάρχει ελεύθερη ροή του νερού .

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως μετά τις χθεσινές και σημερινές επαφές υπήρξε  εξέλιξη και το συνεργείο του τμήματος δημοσίων έργων κατέφθασε στην περιοχή. Αφού πρόσθεσε, γίνει συνεννόηση με την ΑΗΚ και την ΑΤΗΚ θα αφαιρεθεί η προσθήκη ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι απο τις βροχές που αναμένεται να συνεχιστούν.

Ο κ. Οδυσσέως είπε «ακόμα μια φορά είχαμε τα προβλήματα με την υπερχείλιση του ποταμού στο γεφύρι του Λατσιού.  Δυστυχώς είχαμε και πάλι ζημιές σε υποστατικά, καταστήματα που βρίσκονται στο λιμάνι. Λυπούμαι γιατί, παρόλες τις προειδοποιήσεις μας και τα  συνεχή διαβήματα που  προβήκαμε δεν έγινε έγκαιρα η ανακατασκευή του γεφυριού ή τουλάχιστον η αφαίρεση της προσθήκης που κατασκευάστηκε κατά την περίοδο της κατασκευής του ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου».

Είχαμε  προειδοποιήσει από την αρχή, από τότε που κατασκευαζόταν το γεφύρι, ότι ήταν κακοτεχνία και σε κάποια στιγμή θα αντιμετωπίζαμε  προβλήματα που δυστυχώς βιώνουμε σήμερα, πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς επέρριψε την ευθύνη στην πολιτεία  και είπε πως η  κακοτεχνία ανήκει σε έργο που  έγινε από το κράτος από τα δημόσια έργα, για αυτό πρόσθεσε «θεωρώ ότι είναι και  ευθύνη του να αποζημιώσουν αυτούς τους ανθρώπους, τα καταστήματα των οποίων υπέστησαν ζημιές».

Ο αντιδήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή είπε, πως ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου έχει θέσει επανειλημμένως το θέμα προς συζήτηση και πρόσθεσε, πως είναι η τρίτη φορά που υπερχειλίζει ο ποταμός μέσα σε δύο χρόνια.” Παρά τις πολλές μας  ερωτήσεις προς τον δήμαρχο και τις διαβεβαιώσεις που μας είχαν δώσει ότι  ο επόμενος χειμώνας θα μας βρει χωρίς αυτό το πρόβλημα δυστυχώς  συνεχίζει να υπάρχει”, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ