Πτήσεις στο φεγγάρι για ιδιώτες


Διαβάστε επίσης, “Ο Ομπάμα θα ορκιστεί δύο φορές” και “Ιαπωνία: Τσουνάμι ενός μέτρου”.


Φυσικά για να κάνει κάποιος αυτή την πτήση θα πρέπει να πληρώσει αδρά. Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, η οποία ονομάζεται Golden Spike Company, μια πτήση μετ’ επιστροφής για δύο επιβάτες με ένα περίπατο στη Σελήνη θα κοστίζει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Οι τιμές που προτείνονται είναι της ίδιας τάξης με τους προϋπολογισμούς που έχουν ήδη διατεθεί από χώρες για ρομποτικές επιστημονικές αποστολές στη Σελήνη, υπογραμμίζουν.

Η πρώτη αποστολή θα απαιτήσει μια επένδυση 7 δισεκατομμυρίων ως 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ στη συνέχεια αναφέρουν ότι τα κόστη θα μειωθούν.

“Η Golden Spike Company είναι η πρώτη επιχείρηση που προβλέπει να προσφέρει τακτικές αποστολές εξερεύνησης στην επιφάνεια της Σελήνης και αυτό μέχρι το τέλος της δεκαετίας”, διευκρίνισαν.

Η Golden Spike δημιουργήθηκε από σημαντικά πρώην στελέχη του κόσμου του διαστήματος. Μεταξύ αυτών ο Άλαν Στερν, πρώην υποδιευθυντής της NASA, και ο Τζέρι Γκρίφιν, διευθυντής πτήσεων στο πρόγραμμα Απόλλων αλλά και επικεφαλής του διαστημικού κέντρου Τζόνσον στο Χιούστον.

Πηγή: 24h.gr