Πυρά Στεφάνου προς αντιπολίτευση και Λιλλήκα για το Φ.Α.

 

Σε γραπτή του δήλωση, ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρει ότι “Παρά τα προβλήματα που προσπαθεί να προκαλέσει η αντιπολίτευση σ’ αυτό το εθνικής σημασίας θέμα, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την υλοποίηση της πολιτικής της που αποδίδει καρπούς, έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και της προσέδωσε αξιοπιστία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ολόκληρη η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο μέσα στα όρια της δική της ΑΟΖ και που καταδικάζει τις προκλήσεις της Τουρκίας”.

“Τις διαπραγματεύσεις με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, η Κυβέρνηση τις διεξάγει ακολουθώντας όλες τις πρόνοιες που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Τα όσα αναφέρει η αντιπολίτευση περί της κατάταξης των εταιρειών καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Η κατάταξη των εταιρειών βασίζεται πάνω σε συγκεκριμένο αριθμό κριτηρίων και είναι πάνω σ’ αυτή τη βάση που η Κυβέρνηση έλαβε τις αποφάσεις της έπειτα από αξιολόγηση της ομάδας των ειδικών εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύεται”.

Για τις δηλώσεις του κ. Λιλλήκα

“Αφού ο κ. Λιλλήκας απέτυχε να πείσει ότι διαθέτει σοβαρή πρόταση για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, προβάλλει αίτημα για σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Λιλλήκας είναι να πείσει ότι διαθέτει πρόταση που να αντέχει στη λογική των πραγματικών δεδομένων και να την καταθέσει. Μέχρι τώρα, πέρα από γενικόλογες διακηρύξεις και συνθήματα, τίποτα ουσιαστικό δεν έχουν ακούσει οι πολίτες”.