Πίσω από τα Ευρωπαϊκά social media (vids)


Διαβάστε επίσης, “Πτήσεις στο φεγγάρι για ιδιώτες” και Σήμα κινδύνου για τα αιωνόβια δέντρα.


Η Rafaella de Marte είναι μόλις 32 ετών και έχει καταφέρει να κινεί τα “νήματα” των social media του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Martin Schulz, ενώ είναι εν γένει υπεύθυνη τύπου του διεθνούς Οργάνου.

Συναντηθήκαμε σε έναν από τους χώρους χαλάρωσης στο Ευρωκοινοβούλιο και μας οδήγησε στο γραφείο της, όπου μας μίλησε για τη δουλειά της, την ανάγκη επαφής μεταξύ πολιτών και Ευρωκοινοβουλίου, ενώ μας αποκάλυψε και μερικά “μυστικά” από την άγνωστη πλευρά του χαρακτήρα του Martin Schulz.

“Η δουλειά μου σχετίζεται με την επικοινωνία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ειδικότερα, με τη βοήθεια προς τον κ. Schulz να επικοινωνεί και είμαι υπεύθυνη Τύπου για χώρες της Νότιας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και τις άλλες ηλιόλουστες και ευχάριστες χώρες”, είπε.

“Είμαι επίσης υπεύθυνη για τη διαχείριση των social media του κ. Schulz, το facebook και το Twitter”.

Το 2009, οπότε και σημειώθηκε η μεγάλη επιτυχία του Obama χάρη στο διαδίκτυο, στάθηκε η αφορμή και για το ΕΚ να στραφεί στα social media, ανοίγοντας νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες.

Σήμερα, η σελίδα του ΕΚ στο Facebook έχει περισσότερους από 560.000 φίλους, ενώ το προφίλ του στο Twitter βγαίνει σε 22 γλώσσες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι λέει για τη θέση της και για τη σημασία των social media ιδίως με τους νέους ανθρώπους.

Εάν θέλετε να δείτε τα βίντεο υποτιτλισμένα, πατήστε στην επιλογή “CC subtitles” που εμφανίζεται πάνω δεξιά στο βίντεο και στη συνέχεια “EL Επιλέξτε υπότιτλο”.

 


Rafaella de Marte – Η δύναμη πίσω απο τα social… από News247

“Αν περάσεις λίγο χρόνο με τον κ. Schulz, δεν θα πιστεύεις…”

Μία άλλη πλευρά του πάντα σοβαρού και μετρημένου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μας αποκάλυψε η Rafaella.

“Αν περάσεις λίγο χρόνο μαζί του, δεν θα πιστεύεις ότι είναι τόσο σοβαρός, όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση”, είπε.

Δείτε στο βίντεο πώς περιγράφει τον Martin Schulz στις “off the record” στιγμές του.

Εάν θέλετε να δείτε τα βίντεο υποτιτλισμένα, πατήστε στην επιλογή “CC subtitles” που εμφανίζεται πάνω δεξιά στο βίντεο και στη συνέχεια “EL Επιλέξτε υπότιτλο”.

 


Rafaella de Marte – Η δύναμη πίσω από τα social… από News247

Ευρωκοινοβούλιο και Ευρωπαίοι πολίτες

Ένα από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά του Ευρωκοινοβουλίου ως Οργάνου, είναι το γεγονός, ότι οι βουλευτές του εκλέγονται απευθείας από τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ιδιαίτερα με την Συνθήκη της Λισαβόνας, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες, συναποφασίζοντας πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.

Ως εκ τούτου, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας με τους πολίτες, η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΚ στο διαδίκτυο, προσφέρει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο στο news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Επιτροπή αναφορών για τα προβλήματα του πολίτη… από Miss-Jessy-Lays