ΣΑΚΣ: “Αναβολή νόμου για τη συνταξιοδότηση στρατιωτικών”

Επίσης ζητά αναβολή για την κατάργηση της δωρεάν παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς.


Διαβάστε επίσης για το μνημονιακό προϋπολογισμό. Διαβάστε ακόμα τις εξελίξεις στην υπόθεση των 24 κιλών κάνναβης και των 3 κιλών κοκαΐνης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία εξέδωσαν οι νομικοί σύμβουλοι του ΣΑΚΣ, την περασμένη Δευτέρα συγκλήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, με σκοπό να εξεταστούν τα «φλέγοντα ζητήματα, που επηρεάζουν άμεσα τις τάξεις των μελών της Εθνικής Φρουράς».

Προστίθεται ότι παρόντες στην συνέλευση ήταν μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβας, οι βουλευτές του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου και Γεώργιος Προκοπίου, καθώς και ο πρώην Υπουργός Άμυνας Σωκράτης Χάσικος, εκ μέρους του ΔΗΣΥ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι εν λόγω βουλευτές, υποστήριξαν τις προβαλλόμενες θέσεις του Συνδέσμου, καταλήγοντας πως δεν πρέπει να συνταυτίζονται, αλλά να υπάρχει διαφοροποίηση και διαχωρισμός στην επιβολή μέτρων, μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων και των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αναφέρεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ζητά την αναβολή της επικείμενης ψήφισης της τροποποίησης του νόμου, σε μεταγενέστερο στάδιο και όχι πριν από την σύνταξη των νέων Περί Αξιωματικών του Στρατού της Δημοκρατίας Κανονισμών, στην οποία θα συμμετέχει και το ΔΣ του ΣΑΚΣ.

Τέλος, ζητά την μη κατάργηση του δικαιώματος της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την άμεση θεσμοθέτηση του ωραρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ