Σαμαράς: Φιλοδοξούμε να γίνουμε υπόδειγμα οικονομίας


Διαβάστε επίσης, “Κακοποιοί άρπαξαν το αυτοκίνητο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (pic)” και “Αίγυπτος: Οι διαδηλωτές δεν θέλουν διάλογο με τον Μόρσι”.


Τη φιλοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης να μετατρέψει τη χώρα ”από ένα άσχημο παράδειγμα γεμάτο με προβλήματα σε υπόδειγμα οικονομίας” εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή ”ένα από τα μεγαλύτερα δομικά μας προβλήματα”, τόνισε ότι ‘‘έχουν γίνει τα πάντα για να αποτραπεί μία ανθρωπιστική κρίση στη χώρα” και σημείωσε, κληθείς να σχολιάσει την άνοδο της ακροδεξιάς, ότι η Ελλάδα ”θα γίνει αντιπαράδειγμα και δεν θα ακολουθήσει τη μοίρα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης”.

Σε ερώτηση για το πώς πλήττει η κρίση τους Έλληνες, και επισήμανση της μη πίστωσης των φαρμακείων στους ασφαλισμένους, ο Αντ. Σαμαράς απάντησε: ‘‘Τα φαρμακεία ήταν μόνο ένα βραχυπρόθεσμο πρόβλημα, επειδή η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις” ”Κατά βάση όμως έχετε δίκιο”, είπε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: ”Η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά σε ανθρωπιστική κρίση και κάναμε τα πάντα για το αποτρέψουμε”.

Το ελληνικό χρέος είναι πλέον βιώσιμο

Με αφορμή ερώτηση για νέο κούρεμα, ο Αντ. Σαμαράς ανέφερε ότι ”το επίπεδο του ελληνικού χρέους θεωρείται πλέον επισήμως βιώσιμο”, επισημαίνοντας όμως πως παράλληλα απαιτούνται διαρκείς ρυθμοί ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη, τονίζοντας: ‘‘Φιλοδοξία μας είναι να αλλάξουμε θεαματικά την Ελλάδα και να την κάνουμε από ένα άσχημο παράδειγμα γεμάτο με προβλήματα υπόδειγμα οικονομίας”. Οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και τους τελευταίους δύο μήνες, είπε, ”καταφέραμε περισσότερα από όσα προσπάθησαν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες”.

Επίσης, όσον αφορά την άνοδο την ακροδεξιάς, ο πρωθυπουργός απάντησε: ”Αλλά έχουμε διδαχθεί από την ιστορία, έτσι δεν είναι;” συνέχισε ο πρωθυπουργός. ”Δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη” ανέφερε λέγοντας πως ”θα σταθεροποιήσουμε την οικονομία και την κοινωνική συνοχή, και δεν θα ακολουθήσουμε λοιπόν τη μοίρα της Βαϊμάρης”. ”Θα γίνουμε αντιπαράδειγμα” σημείωσε.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα στο news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.