Σε αναζήτηση Βρετανοκυπρίου οι Αρχές στη Σκωτία

Ο 45χρονος δεν εμφανίστηκε την Παρασκευή στο Ανώτατο Δικαστήριο της πόλης, όπου επρόκειτο να μάθει την ποινή του αφού είχε παραδεχθεί ενοχή σε δύο υποθέσεις με ξέπλυμα χρήματος.


Διαβάστε επίσης για την υποβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης από τους Moody ‘s. Διαβάστε ακόμα για την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.


 

 

Ο Βουδούρης είχε ομολογήσει πριν από ένα μήνα πως είχε κρύψει σε λογαριασμούς στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ελβετία πάνω από 10 εκατομμύρια λίρες που είχαν προέλθει από την είσπραξη ΦΠΑ επί εικονικών ενδοευρωπαϊκών συναλλαγών. Οι συναλλαγές φέρονταν να είχαν γίνει από την εταιρεία εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών Q-Tech Distribution Ltd με έδρα τη Γλασκώβη. Η αρχική κατηγορία σε βάρος του έκανε λόγο για ξέπλυμα περίπου 45 εκατομμυρίων λιρών, ωστόσο το ποσό μειώθηκε μετά την ομολογία του. Είχε επίσης δηλώσει ένοχος για ξεχωριστή υπόθεση κατά την οποία αποκρύφτηκαν από την εφορία 1,2 εκατομμύρια λίρες.

Ο Μάικλ Βουδούρης είχε αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης και περιορισμούς μετά την ομολογία και αναμενόταν στο δικαστήριο χθες. Ωστόσο ο συνήγορός του ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να έρθει σε επικοινωνία μαζί του και ότι σύμφωνα με την οικογένειά του ο Βουδούρης έχει διαφύγει στην Αγγλία όπου υποτίθεται ότι θα έβλεπε τους εκεί δικηγόρους του.

Ο 45χρονος είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για ανάλογο αδίκημα το 2004, ενώ το 2008 είχε υποχρεωθεί από δικαστήριο να επιστρέψει 1,3 εκατομμύρια λίρες που είχε στην κατοχή του από παράνομα έσοδα. Ο Βουδούρης έχει απασχολήσει στο παρελθόν πέρα από τις Αρχές και τα βρετανικά ΜΜΕ. Είναι γνωστός για τον πολυτελή βίο του καθώς διατηρούσε έπαυλη στον πιο ακριβό δρόμο της πόλης Bridge of Allan, κοντά στο Στέρλινγκ της Σκωτίας, και κάποια στιγμή φέρεται να ήταν ιδιοκτήτης 12 αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων μία Πόρσε Καρέρα αξίας 50.000 λιρών με ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κοστίσει 6.000 λίρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ