Σε Μπαγίς και Λιλλήκα απάντησε ο Γ. Λουκαΐδης


Διαβάστε επίσης, “Ομήρου: Άπιαστο όνειρο για την Τουρκία η ένταξή της στην ΕΕ” και Λιλλήκας: “Η Κυβέρνηση συνέβαλε στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους”.


Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού, Εγκεμέν Μπαγίς.

Αυτές οι απαράδεχτες και καταδικαστέες μεθοδεύσεις της Τουρκίας θα πρέπει να συνεχίσουν να συναντούν τη σθεναρή αντίσταση της ε/κ πλευράς, είπε προσθέτοντας ότι «ταυτόχρονα, ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, οι κ. Αναστασιάδης και Λιλλήκας, θα πρέπει να εγκαταλείψουν, πάραυτα, θέσεις και προτάσεις στο Κυπριακό είτε για διευρυμένες συνομιλίες είτε για διαπραγμάτευση από μηδενική βάση, οι οποίες κινούνται στην ίδια γραμμή πλεύσης με τις μεθοδεύσεις της Αγκυρας».

Επιτέλους, είπε, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο λαϊκισμός και η προσπάθεια εξυπηρέτησης μικροκομματικών- ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων, θα πρέπει να αφεθούν κατά μέρος, αφού το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να χύνουν νερό στο μύλο της τουρκικής διχοτομικής πολιτικής των δυο κρατών στην Κύπρο.

Ανέφερε επίσης ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας εξαρτάται απόλυτα και αποκλειστικά από την προοπτική συμμόρφωσης και προσαρμογής της Τουρκίας στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του υποψηφίου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα για «ρατσιστική» λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας (ΔΔΟ), ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι απάντηση δίδουν οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου διαχρονικά και ιδιαίτερα του Σεπτεμβρίου του 2009 για το περιεχόμενο της ΔΔΟ. «Απάντηση στον κ. Λιλλήκα δίνει και ο ίδιος ο κ. Λιλλήκας μέσα από πολλές δηλώσεις του που έχουν γίνει τις τελευταίες δύο δεκαετίες γιατί ο κ. Λιλλήκας, προτού κάνει τη στροφή των 180 μοιρών για τους γνωστούς ψηφοθηρικούς λόγους, υποστήριζε τη λύση ΔΔΟ». Και όταν υποστήριζε την πολιτική Βασιλείου, και όταν ήταν Βουλευτής του ΑΚΕΛ και όταν ήταν Υπουργός του Τάσσου Παπαδόπουλου, αλλά και μετά τις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές, πρόσθεσε.

Το τι έχει συμβεί και ο κ. Λιλλήκας προέβη σε αυτή τη μετάλλαξη των 180 μοιρών μόνο ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ προσθέτοντας ότι οι πολίτες το εξηγούν αυτό ως «κίνηση καιροσκοπικού χαρακτήρα που στόχο έχει την ψηφοθηρία και μόνο». Αυτή η μετάλλαξη, κατέληξε, χύνει νερό στο μύλο της διχοτομικής πολιτικής της Άγκυρας.

Πηγή ΚΥΠΕ