Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις οι Ελληνες εργαζόμενοι


Διαβάστε επίσης, “Ανικανότητα στην Κυβέρνηση καταλογίζουν οι Οικολόγοι” και “S&P: Αναβάθμισε 6 βαθμίδες την Ελλάδα”.


Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΓΣΕΕ με τρίωρη στάση εργασίας και παρουσία στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΤΟΕ, ενώ στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – ΠΟΕ ΟΤΑ, οι οποίοι πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο στόχαστρο των απεργών είναι το φορολογικό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, «πέφτει πάνω στις πλάτες» για άλλη μια φορά μισθωτών και συνταξιούχων. Επίσης, καταγγέλλουν συνολικά την ακολουθούμενη πολιτική που οδηγεί σε ύφεση, ανεργία και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και εκφράζουν τη βαθιά αντίθεσή τους με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας, τονίζοντας ότι θα οδηγήσει σε απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, την ισοπέδωση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι σε μετρό και ΗΣΑΠ πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασία από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις εννιά το πρωί και αύριο 24ωρη απεργία. Επίσης, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό πραγματοποιούν 48ωρη απεργία αρχής γενομένης από σήμερα ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι λόγω των κινητοποιήσεων  ματαιώθηκαν τα χθεσινά βραδινά δρομολόγια και το ίδιο συμβαίνει με τα σημερινά και τα αυριανά.

Επίσης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας μετά από απόφαση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Στην απεργία συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ενώ την Πέμπτη θα απέχουν οι ειδικευόμενοι γιατροί από το πρωινό ωράριο και προγραμματίζουν εκδηλώσεις – συζητήσεις για την ανεργία των νέων γιατρών. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα αποφασίσουν την Παρασκευή για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Πηγή ΚΥΠΕ