ΣΕΚ: «Βραβείο Οσκαρ ανικανότητας στην Κυβέρνηση»


Διαβάστε επίσης, “Ομήρου: Ύστατη προσπάθεια επίλυσης προβλήματος αξιόγραφων” και “Φυττής: Δεν θωρακίστηκε επαρκώς η οικονομία”.


Προστίθεται ότι η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει σωστά το χρόνο στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα το κράτος να βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η ΣΕΚ, αναφέρεται, αγωνία βαθύτατα, καθώς λόγω ανύπαρκτης οικονομικής πολιτικής, ο τόπος βιώνει τραγικές συνθήκες, με χιλιάδες ανέργους, ανάπηρους, πολύτεκνους, χαμηλοσυνταξιούχους και μισθωτούς, να βρίσκονται στους δρόμους.

«Η Κυβέρνηση, εκτός όλων των άλλων, δυστυχώς είναι και απούσα από τα γεγονότα, όπως επιβεβαιώθηκε και στη Βουλή, όπου ο Γενικός Διευθυντής  του Υπουργείου Οικονομικών προσπαθούσε από μόνος του, απούσης της πολιτικής ηγεσίας, να πείσει την κοινωνία για την τραγικότητα των στιγμών που βιώνει η Κύπρος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΣΕΚ καλεί την Κυβέρνηση «να αφουγκρασθεί επιτέλους την τραγικότητα της κατάστασης, εγκαταλείποντας την τακτική του λαϊκισμού, της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης ενόψει προεδρικών εκλογών», ενώ ζητά από την εργοδοτική πλευρά «να επιδείξει την πρέπουσα κοινωνική ευαισθησία και να καταβάλει απρόσκοπτα το 13ο μισθό».

Πηγή ΚΥΠΕ