Σιαρλή: Το ΔΝΤ δεν ζήτησε «κούρεμα» – Όλα ανοιχτά για την βιωσιμότητα

Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα “κουρέματος” τονίζοντας ότι δεν είναι σοβαρό κάθε φορά που κάποιος υποβάλει έναν ισχυρισμό εμείς να ασχολούμαστε.


Διαβάστε επίσης τι γράφει ο Αντιεξουσιαστής


Σήμερα η γερμανική “Sueddeutsche Zeitung”. αναφέρετε σε «Κούρεμα» τμήματος του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να συμμετάσχει σε πρόγραμμα διάσωσης. (Διαβάστε εδώ) 

Την ίδια ώρα η Ένωση Γερμανικών Τραπεζών υποστηρίζει ότι το “κούρεμα” αποτελεί μια έσχατη λύση . (Διαβάστε εδώ)

Πρώτα η Pimco μετά ξεκινά η συζήτηση περί βιωσιμότητα

Ο Βάσος Σιαρλή τόνισε ότι έχουμε μια θετική ανταπόκριση σε επίπεδο Eurogroup αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει τον τελικό αριθμό από την Pimco. Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με με την ανακοίνωση που έχει εκδώσει το ΥΠΟΙΚ,  δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Ο κ. Σιαρλή χαρακτήρισε “πρόωρο το θέμα της βιωσιμότητας”. “Στις 15 Ιανουαρίου θα έχουμε στα χέρια μας την τελική έκθεση της Pimco και μία εβδομάδα μετά στο Eurogroup θα συζητηθεί σοβαρά το όλο θέμα της βιωσιμότητας εάν πρώτα ολοκληρωθούν όλα τα υπόλοιπα θέματα” .

Ο κ. Σιαρλή είπε ότι “η προσοχή μας είναι στραμμένη στον στόχο μας να συμφωνήσουμε ένα μνημόνιο με την τρόικα στη συνέχεια να πείσουμε σε επίπεδο Eurogroup ότι πρέπει να γίνει αποδεκτό”.  Είπε πως η Κύπρος ήταν είναι και είναι συνεργάσιμη, το πρόβλημα προκύπτει από την αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα και στο κούρεμα που έγινε στα ελληνικά ομόλογα. “Ότι έχουμε υποσχεθεί στη Τρόικα το έχουμε παραδώσει και το έχουμε ψηφίσει και το τονίζουμε σε επίπεδο Eurogroup”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιαρλή