Σκορδέλη: “Με τις μετοχές ένιωθα ασφάλεια”


Διαβάστε επίσης για το διάγγελμα του Χριστόφια. Διαβάστε ακόμα για το Ρωσικό stop όσον αφορά το δάνειο.


Κατά την αντεξέτασή της, η κατηγορούσα Αρχή παρουσίασε νέα επιστολή, η οποία παραλήφθηκε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της 3ης κατηγορούμενης και κατατέθηκε ως τεκμήριο στο δικαστήριο.

Η επιστολή, η οποία δεν είχε σταλεί ποτέ, είχε ως παραλήπτη τον Άντη Χατζηκωστή και συντάχθηκε από την κατηγορούμενη, μετά την αγορά του πακέτου μετοχών του «Σίγμα».

Η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε από την Έλενα Σκορδέλη να διαβάσει την επιστολή, κάτι που έπραξε, αφού πρώτα αμφισβήτησε τη γνησιότητα και αυτής της επιστολής.

«Δεν αναγνωρίζω αυτή την επιστολή. Αν είναι από τον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή δεν την αναγνωρίζω. Μπορεί να έχει υποστεί αλλαγές. Αν θέλετε να τη διαβάσω, αλλά με την επιφύλαξη ότι μπορεί να μη ήταν έτσι ακριβώς γραμμένη», είπε η Έλενα Σκορδέλη.

Στη συγκεκριμένη επιστολή η 3η κατηγορούμενη αναφέρει στον Άντη Χατζηκωστή ότι πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και έχει κάποιες ανασφάλειες και αυτό που την οδήγησε να αγοράσει μετοχές ήταν η ανασφάλεια που ένιωθε στο χώρο εργασίας της.

Η κ. Κλεόπα υπέβαλε στην κατηγορούμενη ότι ένιωθε πως ήταν υπό αμφισβήτηση στο κανάλι και αυτός ήταν ο λόγος που αγόρασε μετοχές. Όπως υποστήριξε η κατηγορούσα Αρχή, αυτό που ήθελε η 3η κατηγορούμενη ήταν να διασφαλίσει τη θέση της στο «Σίγμα».

Η κ. Σκορδέλη απάντησε: «Αυτοσκοπός μου δεν ήταν η τηλεόραση. Αναζητούσα ένα ίχνος ασφάλειας. Είναι λογικό».

Επίσης, η 3η κατηγορούμενη ανέφερε πως το θύμα τής ζήτησε να πωλήσει τις μετοχές της και αυτή του είπε να του δώσει ένα πληρεξούσιο για να τις διαχειρίζεται.

Σε υποβολή της κατηγορούσας Αρχής ότι στην επιστολή της παραδέχεται ότι κράτησε μυστική την αγορά των μετοχών, η Έλενα Σκορδέλη ανέφερε ότι δεν ήθελε να ακουστεί, διότι ήταν γνωστή και θα χρειαζόταν να απαντά σε πολλές ερωτήσεις συναδέλφων της.

Ερωτηθείσα από την κ. Κλεόπα τι εννοούσε χθες όταν ανέφερε ότι ο τέως διευθυντής ειδήσεων του «Σίγμα» Ντίνος Μενελάου απολύθηκε μετά την κατάθεσή του, η κατηγορούμενη απάντησε ότι οι σχέσεις τους ήταν φιλικές και δεν θυμάται αν έκανε λόγο για απόλυση ή φυγή του κ. Μενελάου από το «Σίγμα».

Η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε στην κατηγορούμενη ότι ο Ντίνος Μενελάου πληροφορήθηκε από τον Άντη Χατζηκωστή ότι η ίδια αγόρασε μετοχές. Η  κατηγορούμενη απάντησε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα του κ. Μενελάου, ο οποίος, πρόσθεσε, γνώριζε τα πάντα και την παρότρυνε να κάνει αυτή την κίνηση.

Όπως ανέφερε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο, ο κ. Μενελάου της είπε: «Μακάρι να είχα και εγώ το 20% των μετοχών και ήξερα τι να τις κάνω».

«Ο κ. Μενελάου είπε ψέματα στο δικαστήριο, για να ικανοποιήσει τον Κωστή Χατζηκωστή και να βγάλει την ουρά του απ’ έξω», πρόσθεσε η 3η κατηγορούμενη.

Η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε στην κατηγορούμενη ότι λέει ψέματα, αφού ο Ντίνος Μενελάου δεν απολύθηκε αλλά αφυπηρέτησε σε ηλικία 68 χρόνων, αποζημιώθηκε και μάλιστα για ένα διάστημα 3- 4 μηνών παρέμεινε στη θέση του, για να βοηθήσει και να προετοιμάσει το νέο Διευθυντή Ειδήσεων.

Σε ερώτηση της κ. Κλεόπας αναφορικά με τους όρους εργοδότησης της κατηγορούμενης στο «Σίγμα» το 2007, η κατηγορούμενη ανέφερε ότι οι όροι στη σύμβαση μίσθωσης που υπέγραψε αποφασίστηκαν από κοινού με τον Άντη Χατζηκωστή και η ίδια πρόσθεσε ορισμένα σημεία, τα οποία δακτυλογράφησε στο συμβόλαιό της μέσα στο γραφείο του Διευθυντή Προσωπικού Αντώνη Καρατζά. 

Η σύμβαση εργασίας, είπε, προνοούσε δημιουργία μεσημβρινής πολιτικής ενημερωτικής εκπομπής την ευθύνη της οποίας τόσο στην προετοιμασία, όσο και στην παρουσίαση θα είχε η ίδια.

Πρόσθεσε πως σε περίπτωση που η εκπομπή θα έπρεπε να διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο, θα πρόσφερε της υπηρεσίες στο τμήμα ειδήσεων στη θέση της βοηθού αρχισυντάκτη με τομέα ευθύνης το πολιτικό και κομματικό ρεπορτάζ.

Σε ερώτηση αν είχε παράπονο που δεν της δόθηκε εκπομπή, η κ. Σκορδέλη είπε ότι ουδέποτε είχε παράπονο, προσθέτοντας ότι όταν άρχισαν να αλλάζουν οι συνθήκες χρησιμοποίησε τον όρο που υπήρχε στο συμβόλαιό της, για εκπομπή, ως μοχλό πίεσης.

Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα συνεχιστεί αύριο (04/12), στις 09:00 το πρωί.

Πηγή: ΚΥΠΕ