Σοκ στη Ρωσία: Τον έφαγαν για να ζήσουν


Διαβάστε ακόμα τι έκλεψαν από οικία στο Στρόβολο. Διαβάστε ακόμα γιατί η αστυνομία συνέλλαβε δύο 24χρονους.


Δύο Ρώσοι αλιείς χάθηκαν στην τάιγκα σε δάση κωνοφόρων των ψυχρών περιοχών. ένας τρόπος υπήρχε για να επιβιώσουν. Να φάνε τις σάρκες συντρόφου τους.

“Δεν πρόκειται για δολοφονία. Κατανάλωσαν ανθρώπινη σάρκα, αφού ο άνθρωπος αυτός είχε πεθάνει, όντας ανήμποροι να επιβιώσουν στις συνθήκες που επικρατούν στην τάιγκα” , είπε μια πηγή στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα. Στην διάκριση της ανάκρισης, ένας από τους ψαράδες ομολόγησε την πράξη, πρόσθεσε.

Οι δύο επιζήσαντες μαζί με άλλους δύο αλιείς είχαν μεταβεί τον Αύγουστο σε μια περιοχή στην Γιακουτία, στο βορειοανατολικό τμήμα της Σιβηρίας, κι έκτοτε αγνοούνταν.

Οι επιζήσαντες βρέθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου κοντά σε ένα ποτάμι τουλάχιστον 250 χλμ. από την κοντινότερη πόλη, όμως τα άλλα δύο μέλη της ομάδας αγνοούνταν.

Οι αλιείς είπαν ότι η ομάδα χωρίστηκε, όμως κατόπιν βρέθηκε μια ανθρώπινη σορός με σημάδια που καταδείκνυαν βίαιο θάνατο στην τάιγκα.

Οι αρχές άρχισαν έρευνα για ανθρωποκτονία, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης άφησαν να εννοηθεί ότι υπήρχαν υποψίες για κανιβαλισμό. Οι δύο αλιείς δεν συνελήφθησαν, αλλά θεωρήθηκαν μάρτυρες στην υπόθεση.

Στην διάρκεια μιας ανάκρισης του ενός εξ αυτών, του Αλεξάντρ Αμπντουλάγεφ, ο άνδρας ομολόγησε πως μαζί με τον άλλο επιζώντα, τον Αλεξέι Γκουρουλένκο, έφαγαν από τις σάρκες του Αλεξέι Κουρότσκιν, σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετέχουν στην έρευνα και επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος NVPress.ru.

“Σύμφωνα με (την κατάθεση από) τον Αμπντουλάγιεφ, ο θάνατος του Κουρότσκιν οφειλόταν σε φυσικά αίτια, υπέκυψε λόγω του ψύχους” που επικρατούσε. Οι δύο αλιείς “τρέφονταν από τη σορό του για εβδομάδες”, σύμφωνα με τον NVPress.ru.

Η διάσταση του κανιβαλισμού στην υπόθεση αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά επίσημα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Βίκτορ Καμάροφ, ο τέταρτος της ομάδας, αγνοείται ακόμα.

Το μόνο που βρέθηκε από τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς ήταν το σκάφος των αλιέων, μισοβυθισμένο.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.