Στα χέρια αξιωματούχων η υπόθεση της Αιγύπτιας πρέσβειρας


Διαβάστε επίσης, “Η Κύπρος παραδίδει τα ηνία της Ευρώπης στην Ιρλανδία” και “Εφημερίδες: Οικονομία και προεκλογική στο προσκήνιο”.


Η έκθεση για το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, βρίσκεται ήδη στο γραφείο του Αρχηγού της Αστυνομίας, Μιχάλη Παπαγεωργίου και αναμένεται εντός της ημέρας ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Αγγελίδης, πρόσθεσε ότι εξαιτίας του διπλωματικού χαρακτήρα του περιστατικού, δεν αναμένεται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

 

ΥΠΕΞ: Μόνο μικρός αριθμός επισήμων δεν υπόκεινται σε έλεγχο ασφαλείας στα αεροδρόμια 

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του για το επεισόδιο με την Πρέσβειρα της Αιγύπτου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, υπενθυμίζει ότι με βάση απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία βασίζεται σε σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποχρέωση να εφαρμόζει, μόνο μικρός και συγκεκριμένος αριθμός κρατικών επισήμων και άλλων προσωπικοτήτων, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών, δεν υπόκεινται σε έλεγχο ασφαλείας στα κυπριακά αεροδρόμια.

Σημειώνει δε ότι για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε από τα αρμόδια Υπουργεία να διεξαχθεί πλήρης και ενδελεχής έρευνα για το συμβάν, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές πρόνοιες της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 που διέπουν τις διπλωματικές σχέσεις.

Εκφράζει τέλος τη λύπη του για τη δυσάρεστη τροπή που έχει πάρει το συγκεκριμένο συμβάν.