Στην Αθήνα ο Υπουργός Παιδείας


 Διαβάστε επίσης για τους S&P που λένε ότι η Κύπρος θα πτωχεύσει αν… και τις σαρωτικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.


Ο κ. Δημοσθένους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, εκφώνησε, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, ομιλία στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέμα της ομιλίας του ήταν «Το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης στην Κύπρο, για την Ευρώπη και τον κόσμο του 21ου αιώνα».

Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωσήφ Ιωσήφ, σειρά συναντήσεων, οι οποίες περιελάμβαναν συναντήσεις με τον ομόλογό του Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Υφυπουργό Θεόδωρο Π. Παπαθεοδώρου, καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους των Κυπρίων φοιτητών.

Στη συνάντηση του κ. Δημοσθένους με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας – εξετάστηκαν θέματα συντονισμού και τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης και εντατικοποίησης της συνεργασίας σε θέματα Παιδείας, ενώ έγινε παράλληλη ενημέρωση αναφορικά με την πορεία υλοποίησης της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης στις δύο χώρες.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν διμερή θέματα που αφορούν: τις εξετάσεις εισαγωγής και στον αριθμό των προβλεπομένων θέσεων για Κύπριους φοιτητές στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, τις προτεινόμενες διατάξεις για μετεγγραφές φοιτητών που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, τις εξετάσεις ομογενών, καθώς και την οργάνωση και στήριξη διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών και έρευνας, στο πλαίσιο μιας διακρατικής συμφωνίας, μεταξύ των δύο χωρών.

Στην Κυπριακή Πρεσβεία, ο Υπουργός, με τον Πρέσβη, είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ), οι οποίοι του ανέπτυξαν μια σειρά θεμάτων που τους απασχολούν. Ο κ. Δημοσθένους διαβεβαίωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τους φοιτητές για το διαρκές και αδιάπτωτο ενδιαφέρον του Υπουργείου και του ιδίου προσωπικά για τα προβλήματά τους και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα που του έθεσαν και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξευρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για αυτά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ