Στην ENI-Kogas τελικά το “Οικόπεδο 9” και στην TOTAL το “Οικόπεδο 10”


Διαβάστε επίσης: Παραμονή Πρωτοχρονιάς μισθός και 13ος στους δημοσίους υπαλλήλους και «Ορφανίδης»: Μια κλινικά νεκρή εταιρία με πήλινα πόδια


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το τεμάχιο 9 είχε αποφασιστεί να προχωρήσουμε σε απευθείας διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία TOTAL και Novatek. Σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις πλην, όμως, αυτή θεωρήθηκε πως δεν είναι ικανοποιητική και για αυτό σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Εμπορίου, αποφάσισε να ανακαλέσει την έγκριση για την απευθείας διαπραγμάτευση για το τεμάχιο 9 με την κοινοπραξία της  TOTAL και Novatek και να κηρύξει τη λήξη των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Στεφάνου για τα οικόπεδα 2,3 και 11 ανέφερε ότι έχουν γίνει εντατικές διαπραγματεύσεις με τους αιτητές . Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία της ιταλικής ΕΝΙ με την κορεατική Kogas των τεμαχίων 2 και 3 έχουν προχωρήσει και έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο. Πρόοδος σημειώθηκε και στις διαπραγματεύσεις για το τεμάχιο 11 και την εταιρία TOTAL.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση, το Υπουργικό Συμβούλιο, πάλι στη βάση της πρότασης του Υπουργού Εμπορίου έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απευθείας διαπραγμάτευση για το ερευνητικό τεμάχιο 10 με την εταιρεία TOTAL στη βάση της αξιολόγησης που έχει κάνει η ειδική Επιτροπή.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των αρχικών προτάσεων πάμε στην επόμενη εταιρεία για το τεμάχιο 9 που είναι η κοινοπραξία ΕΝΙ – Kogas και ταυτόχρονα αποφασίζουμε να προχωρήσουμε για την άμεση διαπραγμάτευση του τεμαχίου 10 με την TOTAL.