Στην Επιτροπή Ανάπτυξης του ΕΚ η ΥΠΕΞ


Διαβάστε επίσης, “Δαπάνες 80 εκ. προβλέπει ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΞ” και “Pimco: Την Παρασκευή η έκθεσή της για την Κύπρο”.


Την ίδια μέρα, η κ. Μαρκουλλή θα προεδρεύσει επίσης του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Αλγερίας, εκ μέρους της Υπάτης Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας, Βαρόνης Catherine Ashton.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, εκπροσωπώντας την Ύπατη Εκπρόσωπο, η Υπουργός θα παρουσιάσει στην Επιτροπή κάποια από τα γενικά στρατηγικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να αναφερθεί στην υποστήριξη που η ΕΕ παρέχει σε μεταβατικές κοινωνίες και στην προσέγγιση της ΕΕ για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ενώ έμφαση αναμένεται να δώσει στις διαβουλεύσεις για το παγκόσμιο πλαίσιο ανάπτυξης μετά το 2015. 

Σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο Σύνδεσης με την Αλγερία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα κυριότερα θέματα συζήτησης θα είναι το πρόγραμμα μεταρρύθμισης της Κυβέρνησης της Αλγερίας, η ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Αλγερίας και περιφερειακές εξελίξεις, ειδικότερα σε Μαγκρέμπ, Σαχέλ καθώς και σε σχέση με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Πηγή ΚΥΠΕ