Στους δρόμους η ΠΕΟ για το μνημόνιο – Απούσες ΣΕΚ & ΠΑΣΥΔΥ

 Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ αναφέρει ότι η εκδήλωση γίνεται «για να διακηρύξουμε, όχι στη Νεοφιλελεύθερη Πολιτική που μας οδήγησε στην Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, όχι στις πολιτικές λιτότητας που οδηγούν στην ανέχεια και την ανεργία, όχι στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των Ημικρατικών Οργανισμών».


Διαβάστε επίσης για τις απουσίες που υπήρξαν στην διαδήλωση της Cyta


Η ΠΕΟ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρόν τους στην εκδήλωση «για να στείλουμε δυνατό μήνυμα στα κέντρα που αποφασίζουν αυτές τις πολιτικές».

Αναφέρει, επίσης, ότι «αυτές τις μέρες πραγματοποιείται το Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΕΟ, μέσα σε δύσκολες συγκυρίες για την οικονομία, τους εργαζόμενους και την κοινωνία της Κύπρου».

Η ΠΕΟ εκτιμά ότι «το μνημόνιο που επιβλήθηκε από την Τρόικα αντανακλά τις Νεοφιλελεύθερες Πρακτικές και Πολιτικές Λιτότητας που εφαρμόζει παντού και περιέχει μέτρα σκληρά για τους εργαζόμενους, επηρεάζει θεσμούς και πλήττει την κοινωνική συνοχή».

«Το Συνέδριο της ΠΕΟ είναι η καλύτερη ευκαιρία για να σταλεί δυνατό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται αυτές τις πρακτικές», καταλήγει η ανακοίνωση.