Στους φθηνότερους τουριστικούς προορισμoύς η Κύπρος


Διαβάστε επίσης Τους έδεσαν και τους έκλεψαν 40 πρόβατα και Πάμε σε  “Νέα Εποχή Ορφανίδης”


Αιτία είναι ο «πόλεμος προσφορών» από τα δύο μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας, το Thomas Cook και το Thomson. Θέλοντας να αξιοποιήσουν την αυξημένη καταναλωτική κίνηση των εορταστικών ημερών οι δύο μεγάλες βρετανικές εταιρείες ανακοίνωσαν μειώσεις στα θερινά τουριστικά πακέτα τους μεταξύ 200 και 560 λιρών, καθώς και δωρεάν εισιτήρια και διαμονή για παιδιά.

Ενδεικτικά, η θυγατρική της Thomas Cook, Airtours Sunsplash προσφέρει πακέτο επτά ημερών σε all inclusive θέρετρο στην Κύπρο για τετραμελή οικογένεια στα τέλη Ιουλίου έναντι 2.518 λιρών (3.076 ευρώ), τιμή που συνιστά έκπτωση 564 λιρών (689 ευρώ).

Για πρώτη φορά το Thomas Cook αποφάσισε όλες οι διαφημιζόμενες τιμές των πακέτων του, είτε στο διαδίκτυο είτε στα υποκαταστήματά του, να είναι απολύτως ίδιες. Μέχρι τώρα οι πελάτες της εταιρείας μπορούσαν να καταλήξουν στον ίδιο προορισμό την ίδια περίοδο έχοντας πληρώσει διαφορετική τιμή.

Η περίοδος μετά τα Χριστούγεννα είναι συνήθως αυτή με το πρώτο μεγάλο κύμα κρατήσεων στη Βρετανία για τις διακοπές του επόμενου καλοκαιριού. Εκτιμάται ότι μία στις πέντε οικογένειες αποφασίζουν τον προορισμό των διακοπών τους στις αρχές του έτους.

Έρευνα για λογαριασμό της Thomas Cook δείχνει ότι το 2013 περισσότερες οικογένειες στη Βρετανία (47%) τοποθετούν υψηλότερα στις οικονομικές τους προτεραιότητες τις διακοπές στο εξωτερικό σε σύγκριση με το 2012 (34%).

Η Thomas Cook προβλέπει ότι ο πιο δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός για το καλοκαίρι θα είναι η Τουρκία, ακολουθούμενη από τις Βαλεαρίδες Νήσους και τα Κανάρια Νησιά.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ