Συμπαράσταση ΠΟΕΔ στην στάση εργασίας της ΟΕΛΜΕΚ


Διαβάστε επίσης, “Αποφεύχθηκε και επίσημα η στάση πληρωμών” και “ΓΓ ΕΥΡΩΚΟ: Ερωτήματα για κρατικό δανεισμό από ημικρατικούς”.


«Μια στάση εργασίας που προκύπτει από το νόμιμο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να διαμαρτύρεται για την καταπάτηση των εργασιακών θεσμών». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, «η προάσπιση του δικαιώματος απασχόλησης μεγάλου αριθμού συμβασιούχων και η έκφραση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόνοιες του Μνημονίου, ιδιαίτερα αυτές που πλήττουν την Εκπαίδευση, έρχονται σε απόλυτη συμφωνία με τις θέσεις και απόψεις της Οργάνωσής μας».

«Η αύξηση του διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών, που αιφνιδιαστικά έχει περιληφθεί στο Μνημόνιο, πέρα από το ότι θα έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νέων εκπαιδευτικών να σπρωχθούν προς την ανεργία – γιατί, ποιο άλλο επάγγελμα αναμένεται από ένα δάσκαλο να ασκεί, εκτός από εκείνο του δασκάλου – επηρεάζει αρνητικά τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών και την ίδια την εκπαιδευτική πράξη», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι «η Εκπαίδευση και γενικότερα η Παιδεία, στις δύσκολες αυτές μέρες που περνούμε, επιβάλλεται να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού. Τα σχολεία μας είναι ευθύνη όλων μας να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα και τα παιδιά μας να απολαμβάνουν το δικαίωμα της μόρφωσης με όλες τις ανέσεις και τους σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας».

Όπως αναφέρεται, «τα σχολικά βιβλία, παιχνίδια κι ό,τι άλλο κάνει τη ζωή των παιδιών στο σχολείο πιο ευχάριστη πρέπει να έρχονται στην ώρα τους, τα σχολικά κτίρια πρέπει να συντηρούνται και να ανακαινίζονται, ο τεχνολογικός εξοπλισμός να ανανεώνεται. Και το κυριότερο; Να ‘χουν τα παιδιά επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών για τη μόρφωσή τους». 

Η ΠΟΕΔ τονίζει στην ανακοίνωση της ότι «το δημόσιο σχολείο χρειάζεται όλα εκείνα τα εφόδια που θα του επιτρέψουν να ανταποκριθεί ικανοποιητικά σε ένα νέο περιβάλλον με μεγαλύτερες δυσκολίες και καινοφανείς προκλήσεις και όχι συρρίκνωση μέσα από περικοπές, αποκοπές και εκπτώσεις, αφού αυτό αποτελεί το μοναδικό φορέα ανάκαμψης και εξόδου από την οικονομική κρίση».

«Αναμένουμε από την Κυβέρνηση, αλλά και την πολιτική ηγεσία, γενικότερα, όπως κάνουν πράξη τις εξαγγελίες τους για την εξαίρεση της Παιδείας από τις περικοπές στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ