Συλικιώτης: “Μακριά από κομματικές προσεγγίσεις οι υδρογονάνθρακες”


Διαβάστε επίσης, Α. Νεοφύτου: “Koμματικό αμπελοχώραφο” του Συλικιώτη το ΦΑ και Λιλλήκας : “Σε δημοψήφισμα το μνημόνιο αν αφαιρεί κυριαρχία ΦΑ”.


Καλώντας τους “να αφήσουν αυτό το θέμα μακριά από κομματικές προσεγγίσεις”, διότι, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, “εδώ εναποτίθενται οι ελπίδες του λαού και πρέπει αυτή την ελπίδα να μην τη σκοτώσουμε”.

“Ο κ. Αβέρωφ -και με τις προσεγγίσεις του χθες και σήμερα- έχει χάσει την ψυχραιμία του και ρίχνει το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης πολύ χαμηλά”, είπε ο κ. Συλικιώτης απόψε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, κληθείς να σχολιάσει τα όσα για τον ίδιο είχε αναφέρει προηγουμένως ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σε γραπτή του δήλωση.

“Επί της ουσίας”, συνέχισε ο Υπουργός Εμπορίου, “να πω ότι τα κόμματα, παρόντος του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, έχουν ενημερωθεί για το πως έγινε η αξιολόγηση για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων και, μάλιστα, έχουν επεξηγηθεί ακριβώς όλες οι διαδικασίες, με βάση τις οποίες η κοινοπραξία “Τοτάλ – Νόβατεκ – Γκάζπρομ” ήταν η πρώτη στην αξιολόγηση και για αυτό ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις με αυτή την εταιρεία”.

“Να πως ακόμη”, πρόσθεσε, “πως, όταν ομιλούμε για αξιολογήσεις, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ` όψη όλα τα δεδομένα, όπως εξηγήθηκαν λεπτομερέστατα στα κόμματα”.

“Εξ άλλου”, δήλωσε ο κ. Συλικιώτης, “σε όλες τις ενημερώσεις και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, όπου μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσει έγιναν με δική μου παραίνεση αυτές οι συναντήσεις και η ενημέρωση, όπως και στις συναντήσεις μου με τα κόμματα, όπου στις πλείστες των περιπτώσεων ήταν παρών και ο κ. Νεοφύτου, έχουν ενημερωθεί πλήρως για όλες τις διαδικασίες”.

“Αντιλαμβάνομαι”, είπε ο Υπουργός Εμπορίου, “πως, εν όψει εκλογών, ο κ. Νεοφύτου, με τις παρεμβάσεις του και με τις επανειλημμένες του δηλώσεις στη Βουλή και τις πρωτοβουλίες του για κατάθεση νομοθετημάτων, από τα οποία μερικά αποσύρθηκαν ως αντισυνταγματικά, προσπαθεί να παρεμποδίσει την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων”.

“Αρα”, πρόσθεσε ο κ. Συλικιώτης, “οι σημερινές προσεγγίσεις και αιτιάσεις αποκρύβουν μικροκομματικές προσεγγίσεις, εν όψει και των προεδρικών εκλογών”.

Πηγή ΚΥΠΕ