Συνάντηση Σταύρου Μαλά με ΠΟΕΔ

 


Διαβάστε επίσης “Οι Γάλλοι έστειλαν την λίστα “Λαγκαρντ” . Διαβάστε ακόμα για τις πολιτικές του κινήσεις ο Μόντι.


 

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Μαλάς είπε ότι κατά τη συνάντηση με την ΠΟΕΔ αντηλλάγησαν απόψεις και «τους έχω διαβεβαιώσει ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας και στον τομέα της παιδείας αλλά και στον τομέα της υγείας».

«Είναι δύο τομείς τους οποίους αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η χώρα μας θα πρέπει να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή μέσω της διαφύλαξης των περικοπών ή καλύτερα της πιο στοχευμένης διαχείρισης των περικοπών στον τομέα της υγείας και της παιδείας».

Ο κ. Μαλάς συνεχίζοντας είπε ακόμα ότι «αυτό που η Τρόικα δεν έχει αντιληφθεί είναι ότι στην χώρα μας έχουμε ένα μεγάλο μεν δημόσιο τομέα στον τομέα της παιδείας αλλά υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος λόγω και της οικονομικής κρίσης τροφοδοτεί μαθητές και συνεπώς κόστος στην δημόσια παιδεία και κατ΄επέκταση δεν μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα λογιστικά».

«Θα υπάρξουν πρόσθετες ανάγκες και αυτές τις ανάγκες πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε αυτό ισχύει και για την παιδεία» ανέφερε και είπε ακόμα ότι «στην δική μου διακυβέρνηση οι δύο αυτοί τομείς θα διασφαλιστούν, θα περιφρουρηθούν και έχω δώσει και την δέσμευση μου προς την ΠΟΕΔ ότι δεν θα επιτρέψω την συναρμολόγηση ενός δεύτερου μνημονίου διότι δεύτερο μνημόνιο θα σημαίνει περισσότερε περικοπές και σε αυτούς τους  βασικούς τομείς»

«Μπορούμε να διαχειριστούμε την οικονομία χωρίς δεύτερο μνημόνιο», είπε ο κ. Μαλάς.

Στις δηλώσεις του ο Φίλιος Φυλακτού είπε ότι «εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων στα θέματα των συμφωνιών για το μνημόνιο συναντίληψης που επηρεάζουν την παιδεία «συνεχίζουμε τις επαφές με τους υποψήφιους προέδρους με σκοπό να συζητήσουμε πρωτίστως τα θέματα παιδείας και βεβαίως και τα υπόλοιπα θέματα που σχετίζονται με την οικονομία».

Συζητούμε και επεξηγούμε και διασαφηνίζουμε «ότι η παιδεία πρέπει να μείνει αλώβητη από την οικονομική κρίση γιατί αποτελεί ένα φορέα ανάκαμψης από την όποια οικονομική κρίση μας έχει καταπλακώσει».

«Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες οικονομικές και άλλες δεν μπορούμε και δεν μας επιτρέπεται να αποδεχτούμε λιγότερη παιδεία στον τόπο μας, λιγότερη παιδεία για τα παιδιά μας και το μέλλον τους» είπε καταλήγοντας.

 

Πηγή : ΚΥΠΕ