Συρία: Πυροβολούσε άοπλους αιχμαλώτους και τράβαγε βίντεο


Διαβάστε επίσης για τη δύσκολη επόμενη διετία στην Κύπρο λόγω Μνημονίου. Διαβάστε ακόμα για τον τυφλό που βρήκε την όρασή του με ουίσκι.


Σοκ προκαλεί ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και φέρεται να τραβήχτηκε από έναν Σύρο αντάρτη ο οποίος δείχνει με την κάμερα την κάννη του όπλου του ενώ πυροβολεί δέκα άοπλους αιχμαλώτους.

Στο βίντεο διακρίνονται δέκα άνδρες που φορούν φανελάκια και στρατιωτικά παντελόνια και είναι ξαπλωμένοι μπρούμυτα δίπλα σε ένα κτίριο. Ακόμη και πριν αρχίσουν οι πυροβολισμοί, οι δύο από αυτούς δεν κινούνται καθόλου ενώ ένας αιμορραγεί.

“Ορκίζομαι στο Θεό, είμαστε φιλειρηνικοί”, ακούγεται να λέει ένας από τους κρατούμενους που, τρομοκρατημένος, σηκώνεται για να ικετεύσει τους αντάρτες. Καθώς πλησιάζει έναν από αυτούς, που δεν διακρίνεται στο βίντεο, ακούγεται ένας πυροβολισμός. Ο αιχμάλωτος επιστρέφει στη θέση του, κρατώντας το ματωμένο χέρι του.

Κατόπιν ο άνδρας που κινηματογραφεί δείχνει με την κάμερα την κάννη του όπλου του, ενός Καλάσνικοφ, καθώς αρχίζει να πυροβολεί τους κρατούμενους. “Ο Θεός είναι μεγάλος. Τζαμπχάτ αλ Νούσρα”, λέει, αναφερόμενος προφανώς στο Μέτωπο αλ Νούσρα, μια ισλαμιστική οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε όλη τη Συρία.

Ο ένοπλος ανεβαίνει στην καρότσα ενός φορτηγού και  η κάμερα δείχνει τον άνδρα που είχε πυροβοληθεί στο χέρι να κινείται ακόμη. Ακούγονται κι άλλοι πυροβολισμοί και το σώμα του συσπάται.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο. Τα σχόλια που το συνόδευαν ανέφεραν ότι τραβήχτηκε στο Ρας αλ Άιν, μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου τις τελευταίες εβδομάδες διεξάγονταν σφοδρές μάχες.

Για περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.